Нов бранд премиум таксита тръгват в София Снимка: © VOLT taxi

Нова марка премиум таксита тръгват в София. Името на компанията е Volt и ще започне дейност с над 200 хибридни и електрически автомобила от 5-та серия на BMW. Амицията е постепенно бройката на премиум такситата да достигне 400 автомобила.

Услугата е създадена от Огнян Попов и Юлиян Мавродиев, се казва в прессъобщението за старта на услугата. Заявката им е да предоставят на пътниците качествена услуга на добра цена, като гарантират достъпен лукс и комфорт, а не просто такси услуга, пише още в информацията за медиите.

От нея става ясно още, че зад проекта застават УниКредит лизинг, М Кар София, които са официален дилър на BMW за България и група инвеститори, които не са обявени.

Volt е наша сбъдната мечта за това каква трябва да бъде такси услугата в София. Като туристи на Запад винаги сме били вдъхновени от разнообразието от такси услуги, включително и в премиум сегмента и вярваме, че в София има място за подобен тип услуга,“ казва единият от основателите на услугата Огнян Попов.

За отговорят на изискванията на „успешния човек“ шофьорите на Volt ще са в униформа и ще отварят всеки път вратата за своите клиенти, а в купетата на автомобилите ще има комплимент вода и премиум списания за пътуващите, както и луксозен парфюм.

Пътниците могат да персонализират своето пътуване още по време на поръчка през мобилното приложение на Volt, например да заявят конкретно радио или да посочат пътуване в максимална тишина и без разговор с шофьора, или да бъдат посрещнати в купе, което е затоплено или по-студено, в зависимост от личните предпочитания.

„Когато представяхме нашия проект на шофьорите, които са в основата на нашата услуга, те също реагираха много ентусиазирано и положително. Това ни мотивира да продължим и да реализираме проекта, защото и хора с дългогодишен опит в бранша застанаха редом с нас и нямат търпение да возят своите първи клиенти,“ казва съоснователят на Volt Юлиян Мавродиев

Компанията дава заявка за конкретен сегемент от клиенти по този начин няма да се конкурира с останалите масови таксиметрови компании.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024