Петима експерти влизат в журито на „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“ 2024 Снимка: © Фантастико

Петима експерти в сферата на образованието, културата, здравеопазването, развитието на граждански инициативи и неправителствени организации ще бъдат част от 10-членното жури в конкурса за финансиране по програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“.

За втора поредна година най-голямата социално отговорна инициатива на ФАНТАСТИКО ГРУП ще отличи идеи, които водят до устойчива промяна в ключови за обществото сфери.

В оценяването на проектите ще участват:

  • Надя Шабани – директор на Българския център за нестопанско право;
  • д-р Мария Янкова - програмен директор „Образование“ в Детския фонд на ООН /УНИЦЕФ/;
  • доцент Снежина Петрова - част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“, преподавател и ръководител на департамент „Театър“ в НБУ,
  • доцент д-р Желязко Арабаджиев - началник на Клиника по медицинска онкология в болница „Аджибадем Сити Клиник Токуда“- София и д-р Елица Зафирова - специализант в Клиника по „Дерматология и венерология“ на Военномедицинска академия и носител на „Златен Хипократ“.

„Част съм от журито на „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“, защото 25 години се занимавам с граждански проекти. Няма по-голямо удоволствие от това да подкрепяш тези проекти да се случват. Така че насърчавам всички колеги от гражданския сектор да се включат активно в това състезание, защото вярвам, че колкото повече гражданска активност има в България, толкова това ще бъде по-приятно, по-щастливо и по-вдъхновяващо място за живеене за всички ни“, казва Надя Шабани.

„В УНИЦЕФ вярваме, че промяната започва от хората. Затова кандидатствайте с идеи за това как да намалим неравенствата, как да подкрепим най-уязвимите деца и как да направим образованието по-качествено за всяко дете в България“, насърчи кандидатите в конкурса д-р Мария Янкова от УНИЦЕФ, която за втора година е част от журито по програмата.

„Смятам, че проектите, които журито, ще прегледа и най-вече тези в областта на здравеопазването ще допринесат за подобряване здравната култура на гражданите, здравните грижи за тях, както и възможността за ранна диагностика и съответно лечение на повечето социално-значими заболявания“, коментира доцент д-р Желязко Арабаджиев.

Идеите на участниците в конкурса ще оценява и д-р Елица Зафирова, която е пълен отличник от последния випуск на Медицински университет-София.

„Реших да се включа в журито по програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“, защото смятам, че е важно да се подкрепят проекти в сферата на здравеопазването. Ако вярвате истински във вашата идея, кандидатствайте“, споделя тя.

Членове на журито от страна на ФАНТАСТИКО ГРУП ще бъдат:

  • Владимир Николов, управител и оперативен президент на компанията;
  • Валентина Божева – вицепрезидент;
  • Светослав Гаврилов – изпълнителен директор;
  • Янислав Стойчев – главен финансов директор;
  • Диана Димова-Йорданова – мениджър „Корпоративни комуникации и връзки с обществеността“.

Тази година фондът на програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“ ще финансира проекти в три ключови области: „Образование и култура“, „Здравеопазване“ и „Социално предприемачество“. Програмата ще финансира проекти с до 25 000 лв. Крайният срок за подаване на кандидатури изтича на 15 април.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

В Деня на Европа кметът на Дупница издигна руското знаме пред общината

Кметът на БСП в Дупница не вижда "нищо лошо" руското знаме да бъде издигнато пред общината на 9 май

18:12 - 09.05.2024
Живот

Boeing – внимание, опасност от силна турбуленция

"Самолетът ни току що се запали", написа пътник от полет със самолет Boeing. Той обаче е поредният потърпевш от подобен инцидент

18:00 - 09.05.2024
Важно днес

Хипермаркетите искат Радев да наложи вето върху регулацията за надценка на хляба

Сдружението за модерна търговия иска президентът да наложи вето върху регулацията на цената на хляба

17:40 - 09.05.2024
Важно днес

Мария Бакалова, Бойко Кръстанов и още 15 българи стават част от Европейската филмова академия

17 български професионалисти от света на киното са приети в Европейската филмова академия

15:28 - 09.05.2024
Важно днес

Ваня Григорова започна кампанията пред ПСА, Митрофанова положи цветя в Лозенец

Румен Радев поздрави участници в забраненото шествие "Безсмъртен полк"

15:14 - 09.05.2024