И Вин Дизел е обвинен в сексуален тормоз от бивша асистентка Снимка: © Getty Images

Актьорът Вин Дизел, известен най-вече с ролята си на Доминик Торето в поредицата "Бързи и яростни", е поредният актьор, обвинен в сексуален тормоз от бивша асистентка.

Според съдебния иск, за който съобщава Vanity Fair, става дума за история от 2010 г., по време на снимките на филма „Fast Five“.

Аста Джонасан, която има опит в работата за продуцентски компании и "актьори със свръхвисока нетна стойност", е наета от продуцентската компания на актьора One Race Productions през септември същата година.

Тя веднага заминава за снимачната площадка на " Fast Five" в Атланта, САЩ, където организира партита и "обслужва" изискванията на актьора, които включвали да стои близо до него.

В иска се твърди, че късно една вечер Аста е помолена да изчака в апартамента на Дизел в хотел "St.Regis", докато той се забавлява с хостеси.

След като другите жени си тръгнали, Дизел "хванал китките на Джонасан, по една с всяка от ръцете си, и я издърпал на леглото". Тя го помолила да спре, измъкнала се от хватката му и го изчакала до входната врата на апартамента да си тръгне.

Вместо това,той отново се приближил до нея, започнал да опипва и целува гърдите ѝ, въпреки молбите ѝ да спре.

"Г-жа Джонасан се страхувала да откаже по-категорично на ръководителя си, знаейки, че извеждането му от тази стая е от решаващо значение както за личната ѝ безопасност, така и за сигурността на работата", се казва в иска.

Дизел я опипвал и насилствено я целувал, докато тя го молела да спре да "тормози тялото ѝ", се твърди в жалбата.

В един момент тя изкрещяла и побягнала към банята, събаряйки актьора, но той се изправил и я притиснал към стената с тялото си.

Твърди се, че Дизел я принудил да докосне еректиралия му пенис, докато тя многократно отказвала, след което той мастурбирал.

След случая асистентката била уволнена.

Джонасан съди актьора, продуцентската му компания и сестра му, която е нейн президент, за предполагаема дискриминация, основана на пола, враждебна работна среда, репресии и неправомерно уволнение.

Адвокатът на Джонасан, Клер-Лиз Кутлай, заяви, че клиентката цели да подведе под отговорност Дизел и тези, които "са допуснали и прикрили сексуалното му посегателство, за техните крещящи действия".

Според иска предполагаемото нападение е станало дни след като неназован ръководител на One Race е правил сексуални намеци на Джонасан, пише "The Guardian".

Твърди се, че той я е инструктирал да отиде в хотелската му стая, където е свалил дрехите си и се е качил на леглото, казвайки ѝ: "Ела тук".

Това лице не е включено в иска.

"Вин Дизел категорично отрича това твърдение в неговата цялост. Той за първи път чува за това повече от 13-годишно твърдение, направено от предполагаем 9-дневен служител. Съществуват ясни доказателства, които напълно опровергават тези нелепи твърдения", казва в коментар за Vanity Fair адвокатът на Дизел, Брайън Фрийдман.

Вин Дизел е поредната известна личност, обвинена в сексуални посегателства. В края на ноември и носителят на „Оскар“ Джейми Фокс попадна в центъра на подобен сюжет.

В дело, заведено срещу Фокс, се твърди, че той е опипвал жена в бар и ресторант на покрив в Манхатън, Ню Йорк, през август 2015 г.


Носителят на "Оскар" Джейми Фокс е обвинен в сексуално насилие


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024