Българският разработчик на играта "Mars is Flat", която привлече вниманието на Илон Мъск Снимка: © https://twitter.com/lvladimirovBG

Български разработчик на игри се превърна в герой на Twitter, след като успя да получи (многозначително) разрешение от името на Илон Мъск за последния си проект - видеоигра за колонизирането на Марс от SpaceX.

Любомир Владимиров е на 25 години и е от Пловдив. В продължение на 154 дни той изпраща едно и също публично съобщение до Twitter-профила на Мъск, в което го моли да даде "благословия" за ползването на логата и името на компанията му в новата игра "Mars is Flat", симулатор за оцеляване на Червената планета.

Цели 22 седмици Владимиров изпраща на Мъск следния текст:

"Скъпи Илон, аз съм разработчик на игри и правя игра за колонизирането на Марс, в която участвате ти и SpaceX. Ако мислиш, че това е ОК, достатъчно е само да напишеш "Действай", за да мога да използвам името и логата ти. Ще публикувам този пост всеки ден в продължение на една година, докато не получа "Да" или "Не"!".

На 154-тия ден, Илон Мъск най-после решава да отговори в типичния си стил:

"Можеш да откраднеш името и логата ни и вероятно няма да те съдим".

Проектът на Владимиров все още е в процес на разработка, но реакцията на Мъск вече привлече значително внимание към работата му.

Българинът казва, че е готов да отдели "80% от приходите от играта за SpaceX".

"По този начин играта не само ще послужи за важната мисия да забавлява хората и да възбужда интереса им към Марс, но и ще помогне на Илон Мъск и на SpaceX за постигането й", пише той.

В няколко от трейлърите на "Mars is Flat" се виждат визуализации на
Cybertruck на Tesla (бронирания електрически пикап, който Мъск демонстрира през 2019 г.), прототипа на космическия кораб Starship на SpaceX, както и герой, облечен в костюма на астронавтите от Crew Dragon.

ScreenRant посочва, че българският девелопър не е единственият почитател на SpaceX, който иска разрешение да ползва името на компанията в работата си. Том Круз например има план за заснемането на филм на Международната космическа станция с помощта на NASA и Мъск.

"Опитах се да се свържа с Tesla и SpaceX по обичайните канали. Нямаше отговор. Не мога да пратя лично съобщение на човек, който не ме следва в Twitter. Не обичам да се отказвам, затова измислих план, по който съобщението ми да стигне до очите на Илон", пише Владимиров в отговор на хора, които критикуват подхода му.

Той посочва, че е бил готов да направи играта с или без съгласието на Мъск. На предложенията на коментаторите да "преименува" героите си на "Имон Тъск" или "SpaceY", защото така би било по-лесно, българинът пише "по-лесното не е еквивалентно на по-добро".

Разработва я безплатно от месеци и планира да продължи да го прави.

"Правя играта на мечтите си. Един ден ще я играя и ще се радвам, ако не съм единственият. Предпочитам Илон да е в нея", пише той.

"Работя по 16-18 часа на ден. Около 50% от това време е отделено за играта. Правя 3D-визуализациите, UV-картите, скриптовете, дизайна на терена, правя си дори собствена музика. Влагам твърде много усилия, за да оставя нещата да се случват от само себе си. Нищо не се получава, ако не го направиш сам", пише още авторът на играта.


Прочетете още:

От SpaceX до Холивуд: Хората, прославили България по света през 2020


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Унгария и Словакия искат ЕС да посредничи заради спрения от Украйна петрол от "Лукойл"

Двете страни са готови да отнесат въпроса до съда

20:03 - 22.07.2024
Важно днес

Ръководителката на Сикрет сървис: Стрелбата по Тръмп е най-големият ни провал от десетилетия

Чийтъл е изправена пред нарастващи призиви за оставка

18:30 - 22.07.2024
Важно днес

Мълния уби мъж и дете в Стара планина, друго дете е спасено

Лошо време и трудна достъпност на мястото затруднили спасителната акция

17:12 - 22.07.2024
Важно днес

ДПС-Доган е готово да разговаря за кабинет с третия мандат

Джевдет Чакъров обаче е скептичен за реализацията му

16:39 - 22.07.2024
Живот

БНТ включи Драго Чая от Москва, за да каже, че циркът може да спре агресията по света

Водещият на БНТ отрази цирков фестивал в Русия, макар да не е командирован от телевизията

15:41 - 22.07.2024
Живот

"brat лято" - манията в зелено, която завладя музиката, модата и интернет

Новият феномен тръгна от поп албум и стигна дори до политиката

13:31 - 22.07.2024