"Грешно освободих Цветанов": Борисов обвини медиите, че не разследват имотната сделка на Василев и Лорер Снимка: © Булевард България

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов атакува медиите и попита "кой задава тона кое е важно в медийната среда", като се оплака от двоен стандарт по отношение на имотните скандали около собствената му партия и около "Продължаваме промяната".

Повод за тирадата беше въпрос на репортер на ПИК по повод поредната атака на Делян Добрев против Асен Василев - този път заради спорната продажба на къщата на ул. "Чаталджа", принадлежаща на бивша фирма на финансовия министър.

"Грешно освободих Цветанов", иронично коментира Борисов, като напомни за отстраняването на бившия му заместник след осветяването на покупката му на луксозен апартамент над 200 кв.м. на цена по данъчна оценка (т.нар. Апартаментгейт).

"То бяха живи, умрели връзки, експерти по имоти - с часове, със седмици се говореше, за да може хората да се ориентират. Сега това не съм го видял никъде. Ако знаех, че вие ще неглижирате тези проблеми, защо освободих "дясната си ръка"? Защо си го причиних", попита той.

"Чудя се кой в тази държава задава тона кое е важно за медийната среда - за да бъде едното с часове и дни държано в медийното пространство, а за една видна корупционна схема в Министерството на младежта и спорта няма никакви коментари", обяви Бойко Борисов.

Той не отговори на въпроса защо мнозинството в Народното събрание прие решение за 9-годишен мандат на новите конституционни съдии в пълно противоречие с тълкувателното дело на КС.

На въпрос дали се опасява, че президентът Румен Радев може да бойкотира клетвата на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков пред КС, той отговори: "Надявам се, че няма да се случи, защото има разделение на властите и никой не оспорва неговите правомощия. В нищо не е бламиран от страна на ГЕРБ".

Такъв прецедент вече има: през 2012 г. Росен Плевнелиев отказа да участва в церемонията по клетвата на Венета Марковска (и тя беше излъчена от квотата на парламента с гласове от ГЕРБ) и се стигна до сериозна криза, оттегляне на номинацията ѝ и избор на нов конституционен съдия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024