18 мигранти са намерени мъртви в изоставен камион край София Снимка: © Getty Images

МВР съобщи за поредното тежко престъпление на каналджии - този път довело до смъртта на 18 мигранти, изоставени в камион край село Локорско, до София.

Сигналът е подаден в петък следобед, след като е открит спрян товарен автомобил и група хора около него.

По първоначална информация камионът е превозвал незаконно над 40 души, които били укрити в тайник под товар от дървен материал. По-късно се разбра, че са били 52-ма. 34-ма пострадали са в болница. Сред тях има 5 деца.

18 човека са мъртви. Шофьорите на камиона са избягали, според свидетелствата на мигрантите.

По-късно от Националната следствена служба (НСлС) съобщиха, че има задържани четирима души по случая. Марката им за отклонение е за 24 часа и до момента няма повдигнати обвинения. Провеждат се претърсвания, както и разпити на задържаните и на оцелелите мигранти. Един от арестуваните е излежал наскоро ефективна 5-месечна присъда за трафик.

Ръководителят на следствената служба Борислав Сарафов добави, че са иззети 16 ДНК следи от камиона. Чрез тях ще се установи кой е шофирал превозното средство и кой е бил в него. римата ще бъдат подложени и на разпознаване от мигрантите.

По думите на Сарафов преди няколко дни 52 мигранти са пресекли границата с Турция, като вероятно това е станало чрез преодоляване на оргадата със стълба. Предполага се, че повечето са афганистански граждани.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков добави, че собственикът на камиона е от района на Бургас. По първоначална информация товарният автомобил е с търговищки номера.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024