2023: Годината на голямото завръщане на Джон Хам

За феновете на сериалa Mad Men Джон Хам винаги ще има статут на култов актьор - героят му Дон Дрейпър имаше толкова интересен, магнетичен и сложен характер, че се превърна в истинска класика. Това беше Златната епоха на телевизията.

Проблемът с великите роли е, че трудно можеш да се отървеш от тях. Така се случи и с Хам: в продължение на 8 години сякаш не успяваше да излезе от сянката на собствения си успех.

Гледахме го във филми като "Baby Driver" и "Top Gear: Maverick" или сериали като "Good Omens", но рядко появата му на екран се превръщаше в особена сензация.

2023 г. обаче ще се запомни като годината на голямото му завръщане.

Всичко започна с ролята му на милиардера Пол Маркс в третия сезон на "The Morning Show" - Джон Хам е бил единственият човек, който продуцентите на сериала са искали да видят в хибридния образ, съчетаващ характеропатиите на Илон Мъск, Ричард Брансън и Джеф Безос.

"Дженифър Анистън и Джон Хам са приятели от години и отдавна искаха да работят заедно. Така че - когато започнахме да обсъждаме кой ще играе Пол Маркс, списъкът се състоеше от едно-единствено име. Беше малко страшно, защото ако той беше отказал, не знам какво щяхме да направим. Или той, или никой. За щастие - той каза "Да", разказва изпълнителният продуцент на сериала по Apple TV+ Кристин Хан пред Hollywood Reporter.

В края на ноември Джон Хам се появи и в новия "Fargo" заедно с Джуно Темпъл.

Този път героят му е потомствен шериф с каубойска шапка и кожено яке, който цитира Библията и държи на традициите, но пуши трева, носи пиърсинги на гърдите и има меко казано странен романтичен живот.

Рой Тилман вярва, че щом има властта да прилага закона, законът не се прилага спрямо него. Благодарение на шерифа от "Fargo" Хам заслужи и първата си номинация за "Златен глобус" 8 години след последния си епизод в Mad Men.

Точно когато Джон Хам вдъхна нов живот на продукции като "The Morning Show" и "Fargo", дойде и последната новина - актьорът се сдоби със свой собствен сериал по Apple TV+.

"Your Friends and Neighbors" разказва историята на Кууп - бивш мениджър на хедж фонд, който изведнъж остава без работа, малко след като се развежда с жена си.

За да може да издържа семейството си, той започва да краде от богатите си съседи в луксозно предградие на Ню Йорк. Дребните престъпления му се отдават и го карат да става все по-дързък. Докато не попада на грешното място в грешното време.

Сътрудничеството му с Apple TV+ e символично и на фона на самоироничната реклама на Хам от 2022 г. Стрийминг платформата тогава се представяше като мястото, в което могат да се гледат филми и сериали с всички големи актьори, с едно изключение - Джон Хам.

2023 беше и най-добрата година в личен план за Хам. През юни той се ожени за 35-годишната си приятелка Анна Осеола, с която - по ирония на съдбата - се запознават още при снимките за финала на Mad Men.

"Your Friends and Neighbors" ще е първата главна роля в сериал за Хам след Mad Men. Засега все още е в предварителна подготовка, но със сигурност маркира нов етап в кариерата му. И обещава добри новини за почитателите му.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024