28-годишен турист загина след падане в Рила

28-годишен турист е загинал в местността Белия улей над Рилския манастир. Това съобщава областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Мъжът вероятно е загинал, след като се е подхлъзнал и е паднал в улея. Сигналът за инцидента е подаден около полунощ от планински служители.

Три отряда на Планинската спасителна служба са участвали в акцията по извеждането на младия мъж, като трупът му е откаран за аутопсия. ПО случая е образувано досъдебно производство.

"Много сложен терен, доста хлъзгав участък, използвани са въжета за спускане в улея, който е много стръмен и е разположен между връх Злия зъб и връх Ловница", обясниха от Планинската спасителна служба, цитирани от БТА.

Оттам посочват туристите да внимават във високата част на планината и стръмните места, както и да не излизат от пътеките и маркировката.

В понеделник метеорологичните условия в някои части на страната няма да са благоприятни за туризъм, тъй като на места ще духа силен вятър - особено в района на Стара планина. Не се препоръчва излизане във високите части на планините.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бойко Борисов все пак ще даде интервю преди изборите за разлика от Делян Пеевски

Лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и "Възраждане" ще дадат интервюта за "Дарик"

18:47 - 22.10.2024
Култура

Излязоха мемоарите на Навални от затвора, в които той предвижда смъртта си

Мемоарите оглавиха книжните класации още в първия ден от излизането им

18:02 - 22.10.2024
Важно днес

Верижна катастрофа затвори част от магистрала "Тракия" до Пазарджик

При инцидента има пострадали

17:06 - 22.10.2024