A1 дарява средства за доброволците в Covid-отделенията на „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“ Снимка: © Getty Images

Болниците „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“ ще получат дарения от мобилния оператор A1, с които ще могат да привлекат допълнителен персонал за работа в своите COVID-отделения.

Компанията ще подкрепи три от най-натоварените лечебни заведения в България, за да могат да мотивират доброволци - лекари, медици и санитари в условията на все по-големия брой на пациентите с коронавирусна инфекция от грижа в болнични условия.

Следващите месеци се очаква да бъдат критични по отношение на развитието на пандемията и натиска над здравната система. В момента проблем е не толкова осигуреността с болнични легла, а недостигът на квалифициран медицински персонал, който да се грижи за хоспитализираните.

Поради тази причина А1 ще подпомогне финансово „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“ за привличането на около 100 лекари, медицински сестри и санитари, които да работят в специализираните отделения за коронавирусни пациенти.

„Осигуряването на финансов ресурс от А1, с който да привлечем още медици и санитари да се грижат за заболелите, е жест, който ценим високо", казва проф. д-р Николай Габровски, зам.-директор на "Пирогов" по лечебната дейност. Той посочва, че в настоящата ситуация болниците в страната имат особено силна нужда от подкрепа на бизнеса и обществото.

"В "Пирогов" има достатъчно персонал, но всички са изключително уморени от 6 месеца постоянен труд. За съжаление, много малко са доброволците, които влизат в отделенията за коронавирус, и с подкрепата на А1 ние ще имаме възможност да осигурим повече персонал в тях", казва проф. Габровски.

Ситуацията в "Пирогов" се влошава: Около 100 медици са заразени с Covid

Това е поредното дарение на A1 от началото на коронавирусната пандемия. През пролетта телекомуникационният оператор подпомогна четири лечебни заведения в София, Монтана, Добрич и Силистра с безвъзмездно дарение на пет дихателни апарата. Средствата за тях бяха събрани в рамките на кампания за насърчаване на онлайн плащанията.

Изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров посочва, че бизнес лидерите в България биха могли да помогнат за справянето с пандемията, като се ангажират с каузата и извън обичайните си бизнес операции.

"Нещата се променят бързо и не трябва да чакаме. Поради тази причина ще подпомогнем финансово „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“, за да наберат още доброволци, които да работят с болни от COVID-19 в идните тежки месеци. Надявам се този пример да бъде последван и от останалата част от бизнеса в страната, защото в момента всички имаме обща кауза", казва Димитров.

През март A1 даде и бонуси на своите клиенти като мобилен интернет на максимална скорост, безплатен достъп до ТВ съдържание, минути и мегабайти в роуминг и други, за да им помогне да се справят с изолацията и социалната дистанция.

A1 и "Просвета" създадоха платформа за електронно училище


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024