Снимка: © Getty Images

Болниците „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“ ще получат дарения от мобилния оператор A1, с които ще могат да привлекат допълнителен персонал за работа в своите COVID-отделения. 

Компанията ще подкрепи три от най-натоварените лечебни заведения в България, за да могат да мотивират доброволци - лекари, медици и санитари в условията на все по-големия брой на пациентите с коронавирусна инфекция от грижа в болнични условия. 

Следващите месеци се очаква да бъдат критични по отношение на развитието на пандемията и натиска над здравната система. В момента проблем е не толкова осигуреността с болнични легла, а недостигът на квалифициран медицински персонал, който да се грижи за хоспитализираните. 

Поради тази причина А1 ще подпомогне финансово „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“ за привличането на около 100 лекари, медицински сестри и санитари, които да работят в специализираните отделения за коронавирусни пациенти

„Осигуряването на финансов ресурс от А1, с който да привлечем още медици и санитари да се грижат за заболелите, е жест, който ценим високо", казва проф. д-р Николай Габровски, зам.-директор на "Пирогов" по лечебната дейност. Той посочва, че в настоящата ситуация болниците в страната имат особено силна нужда от подкрепа на бизнеса и обществото. 

"В "Пирогов" има достатъчно персонал, но всички са изключително уморени от 6 месеца постоянен труд. За съжаление, много малко са доброволците, които влизат в отделенията за коронавирус, и с подкрепата на А1 ние ще имаме възможност да осигурим повече персонал в тях", казва проф. Габровски. 

Ситуацията в "Пирогов" се влошава: Около 100 медици са заразени с Covid

Това е поредното дарение на A1 от началото на коронавирусната пандемия. През пролетта телекомуникационният оператор подпомогна четири лечебни заведения в София, Монтана, Добрич и Силистра с безвъзмездно дарение на пет дихателни апарата. Средствата за тях бяха събрани в рамките на кампания за насърчаване на онлайн плащанията. 

Изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров посочва, че бизнес лидерите в България биха могли да помогнат за справянето с пандемията, като се ангажират с каузата и извън обичайните си бизнес операции.  

"Нещата се променят бързо и не трябва да чакаме. Поради тази причина ще подпомогнем финансово „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“, за да наберат още доброволци, които да работят с болни от COVID-19 в идните тежки месеци. Надявам се този пример да бъде последван и от останалата част от бизнеса в страната, защото в момента всички имаме обща кауза", казва Димитров. 

През март A1 даде и бонуси на своите клиенти като мобилен интернет на максимална скорост, безплатен достъп до ТВ съдържание, минути и мегабайти в роуминг и други, за да им помогне да се справят с изолацията и социалната дистанция.

A1 и "Просвета" създадоха платформа за електронно училище


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Меркел посети Ердоган за последно - разбраха се за бежанците и за преговори с талибаните

Германският канцлер беше на визита в имение в Истанбул

Елтън Джон оглави британските чартове за първи път от 16 г. със съдействието на Дуа Липа

Първата му поява на върха беше през 1976, а последната - през 2005 г.

Най-скъпоплатените баскетболисти и бизнес начинанията им

ЛеБрон Джеймс води класацията на Forbes за осма поредна година

Йорданка Фандъкова и съпругът ѝ са заразени с Covid-19

И двамата са ваксинирани, нямат симптоми

Мая Манолова открива кампанията с нова прическа: "На мутрите да им е ясно, че не съм блондинка"

"Те се готвят за реванш, ние се готвим да им се противопоставим, така че това е знак“

Служител на Netflix разгласи "чувствителни" данни в знак на протест срещу Дейв Шапел и беше уволнен

Изнесена е информация за гледаемостта на The Closer, но и за сериали като Squid Game

Ново замърсяване на водата и остра миризма на нефт край кораба Vera Su

Стойността на азот-амониев превишава 3 пъти измерваните досега стойности

Самоунищожената картина на Банкси "Любовта е в кошчето" беше препродадена на рекордна цена

На търг през 2018 тя се спусна през рамката и беше нарязана на парчета