Снимка: © Getty Images

Болниците „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“ ще получат дарения от мобилния оператор A1, с които ще могат да привлекат допълнителен персонал за работа в своите COVID-отделения. 

Компанията ще подкрепи три от най-натоварените лечебни заведения в България, за да могат да мотивират доброволци - лекари, медици и санитари в условията на все по-големия брой на пациентите с коронавирусна инфекция от грижа в болнични условия. 

Следващите месеци се очаква да бъдат критични по отношение на развитието на пандемията и натиска над здравната система. В момента проблем е не толкова осигуреността с болнични легла, а недостигът на квалифициран медицински персонал, който да се грижи за хоспитализираните. 

Поради тази причина А1 ще подпомогне финансово „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“ за привличането на около 100 лекари, медицински сестри и санитари, които да работят в специализираните отделения за коронавирусни пациенти

„Осигуряването на финансов ресурс от А1, с който да привлечем още медици и санитари да се грижат за заболелите, е жест, който ценим високо", казва проф. д-р Николай Габровски, зам.-директор на "Пирогов" по лечебната дейност. Той посочва, че в настоящата ситуация болниците в страната имат особено силна нужда от подкрепа на бизнеса и обществото. 

"В "Пирогов" има достатъчно персонал, но всички са изключително уморени от 6 месеца постоянен труд. За съжаление, много малко са доброволците, които влизат в отделенията за коронавирус, и с подкрепата на А1 ние ще имаме възможност да осигурим повече персонал в тях", казва проф. Габровски. 

Ситуацията в "Пирогов" се влошава: Около 100 медици са заразени с Covid

Това е поредното дарение на A1 от началото на коронавирусната пандемия. През пролетта телекомуникационният оператор подпомогна четири лечебни заведения в София, Монтана, Добрич и Силистра с безвъзмездно дарение на пет дихателни апарата. Средствата за тях бяха събрани в рамките на кампания за насърчаване на онлайн плащанията. 

Изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров посочва, че бизнес лидерите в България биха могли да помогнат за справянето с пандемията, като се ангажират с каузата и извън обичайните си бизнес операции.  

"Нещата се променят бързо и не трябва да чакаме. Поради тази причина ще подпомогнем финансово „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“, за да наберат още доброволци, които да работят с болни от COVID-19 в идните тежки месеци. Надявам се този пример да бъде последван и от останалата част от бизнеса в страната, защото в момента всички имаме обща кауза", казва Димитров. 

През март A1 даде и бонуси на своите клиенти като мобилен интернет на максимална скорост, безплатен достъп до ТВ съдържание, минути и мегабайти в роуминг и други, за да им помогне да се справят с изолацията и социалната дистанция.

A1 и "Просвета" създадоха платформа за електронно училище


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си