A1 Gaming League започва с премиера на Counter-Strike 2 и награден фонд от 70 хил. лв. Снимка: © A1 Gaming League

A1 обяви началото на новия сезон на A1 Gaming League - най-голямата лига за електронни спортове в България. Събитието започва този уикенд – 7 и 8 октомври, като наградния фонд е от 70 000 лева.

Голямата изненада бе разкрита в последния момент. Организаторите добавиха тактическата мултиплейър игра Counter-Strike 2 в програмата си.

През изминалия сезон мачовете на A1 Gaming League са гледани от над 170 000 души в най-голямата стрийминг платформа за геймъри Twitch TV. Част от най-интересните мачове бяха излъчени и в ефира на спортните канали MAX Sport.

Предстоящото издание на А1 Gaming League предлага нов график на състезанията. Напреварата започва с нашумялата Counter-Strike 2 (CS2), а през януари 2024 г. ще продължи с мачовете на най-добрите играчи по League of Legends в България.

A1 Gaming League започва с премиера на Counter-Strike 2 и награден фонд от 70 хил. лв.

Промени има и при партньорите на гейминг лигата. Към познатите брандове в A1 Gaming League, като Monster Energy, TP-Link и Ozone, се присъединяват технологичният гигант Samsung и популярната верига ресторанти Happy.

Лигата доби международна популярност в последните години, като редица чуждестранни отбори заявиха желание да се включат в нея. От октомври до декември турнирите по CS2 ще се провеждат само между предварително поканени и добре познати на международно ниво отбори от България, Германия, Португалия, Дания, Швеция, Украйна и други.

Поканените отбори ще бъдат общо 16 и ще се състезават в познатия за всички фенове на играта Swiss формат. Това означава, че само 8 отбора ще продължат напред, а във втория кръг на плейофите нови 4 поканени отбора ще се присъединят към тях.

Състезанията ще продължат до април 2024 година, а наградният фонд ще бъде разпределен между най-добрите 8 тима.

През месец януари ще се състоят общо 6 турнира по League of Legends, които ще завършат с полуфинали и финали между отборите, спечелили най-много точки в срещите.

Разликата с предходните издание е, че шампионът от всеки турнир и подгласникът му ще печелят парични награди още по време на сезона. Отборът победител и класиралият се на второ място ще си поделят награда от 7 000 лева.

Най-добрите видеоигри през 2023 г. ea sports fc, Mortal Kombat 1, avatar: frontiers of pandora, assassin’s creed mirage, 2023 г. е историческа за видеоигрите. Кои са най-добрите заглавия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Heineken отлагат събитието си "11 метра до Уембли"

18:55 - 10.05.2024
Важно днес

ВМРО-ДПМНЕ чака "по-разумен" нов кабинет в София, за да преговаря за отстъпки

ВМРО-ДПМНЕ продължава да е против признаването на българите като малцинство

18:30 - 10.05.2024
Важно днес

Как се пише и как се изговаря: правописният речник на БАН вече е онлайн

Около 2,4 млн. думи могат да се намерят в дигитализираното издание

15:52 - 10.05.2024
Кино и сериали

"Шогун" се прицели в награда за "Най-добра драма" и разбърка прогнозите за "Еми"

Ако промени категорията си, сериалът влиза в оспорвана битка с вече сочени за фаворити

15:20 - 10.05.2024
Бизнес

УниКредит сменя предварително дебитните карти на 1 млн. клиенти

Това е резултат от решение на централно ниво

15:16 - 10.05.2024
Важно днес

Русия започва офанзива срещу Харков и откри нов фронт във войната

Украйна твърди, че засега отблъсква руските сили, но сраженията продължават

15:15 - 10.05.2024