Адел пусна първа песен от 6 г. насам - изповед пред сина ѝ и бившия ѝ съпруг Снимка: © Vogue

Първата нова песен на Адел от шест години насам вече е тук. Емоционалната пиано балада „Easy On Me“ излезе в YouTube в полунощ британско време и премиерата ѝ на живо дочакаха близо 300 хиляди души. 8 часа след дебюта видеото вече е гледано близо 14 милиона пъти.

„Easy On Me“ задава тон на новия албум на 33-годишната изпълнителка, озаглавен „30“. Премиерата му ще бъде на 19 ноември и ще е четвъртият ѝ след успешните „19“, „21“ и „25“.

В най-новата си песен Адел обяснява решението си да се разведе със съпруга си Саймън Конецки през 2019, като в същото време моли него и 9-годишния си син Анджело за разбиране. „Промених себе си, за да ви поставя на първо място. Но сега се предавам“, пее британската звезда. Гласът ѝ е пълен със съжаление, но и с решителност.

Във видеото виждаме преобразената Адел, която впечатли по-рано този месец на корицата на Vogue. Изпълнителката призна, че за две години е свалила 45 килограма.

Адел се завърна с корица на Vogue след 5 г. мълчание

Режисьор на клипа е Ксавиер Долан. Той прави първата половина от видеото черно-бяло, а в средата идва момент, в който става цветно. Посланието е, че Адел събаря света на миналото и осъзнава, че не трябва да се чувства виновна, ако постави себе си на първо място.

„Имах добри намерения/И най-големи надежди/Но сега знам/, че най-вероятно това не се вижда“, гласи част от песента.

Адел се връща към момента на раздяла с бившия си съпруг, но в същото време „Easy On Me“ е песен за самотата и болката на всеки, преживял подобен момент.

Предстоящият албум на Адел създаде истинска истерия не само във Великобритания, но и в САЩ, Бразилия, Мексико, Италия, Германия, Дубай, където по сградите вече се прожектира „30“. Както и при предишните ѝ три албума, цифрата насочва към определена възраст от живота ѝ – на 30 тя се омъжи за Конецки.

Британската поп звезда казва, че албумът е бил записан, за да помогне на сина ѝ да разбере защо тя вече не е с баща му. „Исках да му покажа коя съм и защо съм избрала да разруша света му, за да преследвам собственото си щастие“, заяви тя пред Vogue. Двамата с бившия ѝ съпруг отглеждат Анджело като равноправни партньори и продължават да живеят в съседни къщи в Лос Анджелис.

Феновете на британката правилно познаха, че датата на премиерата на "30" ще е 19 ноември, тъй като Тейлър Суифт премести дебюта на новия си албум за седмица по-късно, вероятно за да избегне „сблъсък“ с Адел.

„Пеех за неща, които дори не осъзнавах, че чувствам“, каза Адел пред BBC Radio 2. „Усетих, че не мога да заключа вратата към психичното си здраве и да взема ключа с мен. Трябваше да я оставя отворена за всички останали. Сега съм в силна позиция, в която мога да изкарам на показ тази уязвимост“.

Известните личности, които не се срамуват да разкрият за депресията си

„Easy On Me“ е традиционна балада в стил Адел, но според Vogue в новия ѝ албум ще се види и чуе по-експериментална част от музиката на британката.

С „30“ Sony ще опитат да доближат продажбите на последния албум на Адел „25“, който се превърна в платинен още в първите 24 часа и стана 14-ият най-продаван в историята на Великобритания с над 3,6 милиона копия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024