Адв. Менко Менков: Случаят с Велико Желев е „семпла битова история“ Снимка: © bTV

„Семпла битова история“ – така Менко Менков, адвокатът на собственика на „Хидрострой“ Велико Желев, определи разследването срещу клиента си в интервю по телефона за NOVA. Според Менков бившият служител, който е подал сигнал срещу строителния предприемач, е бил дисциплинарно уволнен, защото е вкарал посредник срещу комисионна. Той сам си бил признал писмено за нарушението пред 44 свидетели и е напуснал офисите на дружеството “напълно цял”.

„Служителят е привлякъл външна компания да поставя детайли по обект, който изпълнява „Хидрострой“, на завишени цени, срещу процент от комисионната“, коментира Менков.

Адвокатът на задържания за 72 часа Велико Желев заяви, че в офиса на дружеството пред 44 свидетели този служител е дал обяснение по Кодекса на труда и е признал тези факти. В резултат на това е бил дисциплинарно уволнен.

На въпрос дали е имало чупене на нос и телесна повреда, Менков заяви: „Категоричен съм, че в офисите няма телесна повреда, както и от господин Желев“.

Случаят, официално станал повод за повдигнатите обвинения срещу Желев, е от 24 февруари, петък, в работно време. „Дали сме контактите на 44-те свидетели на прокуратурата“, каза Менков.

Прокуратурата е била сезирана от страна на "Хидрострой" в понеделник, 27 февруари - „с нарочен сигнал за действията на т.нар. пострадал“.

Задържането на Велико Желев се случи дни след проверките на регионалния министър арх. Иван Шишков, които разкриха сериозни липси на асфалт по Северната скоростна тангента – трасето, строено от „Хидрострой“.

Менков, адвокат по наречената от него "семпла битова история", се оказа добре осведомен и по въпроса за пробите на асфалта.

„Взети са откъслечни ядки от незнайно какви пътища и по незнайно какви процедури, няма изследване от независима лаборатория по определен принципи или разследващи органи. Никакъв ред не е спазен по нищо. Не може министър да взима ядки и да ги показва по телевизията, защото не е компетентен“, коментира Менко Менков.

Той каза още, че компанията на Желев е предприела мерки за изследвания с представителна извадка, които ще бъдат оповестени публично. „По инициатива на компанията е възложена проверка на независима лаборатория, оторизирана за подобни проверки“, уточни Менков.

Адвокатът твърди, че няма притеснения по този въпрос нито от страна на Желев, нито от страна на „Хидрострой“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024