Мислите ли, че преговорите между "Има такъв народ" и останалите парламентарни групи в 46 Народно събрание протичат по абсурден начин?

Достатъчно е да прегледате едно от интервютата с новия кандидат за правосъден министър Иво Атанасов, за да си дадете сметка за изходните позиции на ИТН в преддверието на властта. 

Адвокатът от Видин е ново име за националната политическа сцена, но има дълъг опит на регионално ниво. Шест месеца преди да бъде номиниран за ръководител на Министерството на правосъдието, той дава пространно едночасово интервю за ТВ "Видин", като прави поименен разбор по профили на партийните лидери, срещу които ИТН се бори или от които очаква подкрепа

В него той неколкократно нарича Борисов "престъпник", а ГЕРБ сравнява с "чудовище", което е наложило страх сред хората.

За него "Републиканците" на Цветан Цветанов не просто не са алтернатива, а са копие на ГЕРБ. 

Атанасов разказва, че е предложил на ИТН да се направи промяна в конституцията и изборното законодателство, провокиран от наследството на Цветанов - "длъжностно лице, което е нанесло вреди на държавата и в резултат на негови неправомерни действия тя е осъдена в Страсбург, да няма право да бъде депутат и да участва в ръководството на политическа партия".  

Той разграничава ИТН от участниците в досегашното управление (вкл. ДПС), но отправя и доста резки забележки към всички останали възможни партньори на партията си - и БСП, и партиите на протеста - "Демократична България" и коалицията около Мая Манолова и Отровното трио. 

По повод "Изправи се! Мутри вън" той казва следното пред ТВ "Видин": 

"Те не са алтернатива за промяна на системата и превръщането на държавата в демократична правова държава. Когато ние протестирахме срещу Истанбулската конвенция, адв. Хаджигенов обикаляше всички студиа и я защитаваше. Аз не искам да съществува тази извратеност в българския бит и морал..."

"Ако Хаджигенов иска да ражда и да кърми, аз не искам да раждам и да кърмя, има си майки за тази работа", казва той. 

Атанасов критикува и Татяна Дончева заради позицията й против референдума на Слави Трифонов, а за Манолова коментира, че не може да е "молила ГЕРБ да стане омбудсман, а сега да казва, че е за промяната". 

"Това са хора, които са участвали в политиката, държали са Бойко за шлифера, усмихвали са се на трибуната. Не са те алтернативата", казва Атанасов. 

Той описва Христо Иванов като "юрист, който никога не е влизал в съдебна зала, който е изключен като адвокат поради неплащане на членския внос, който получава финансиране от международни правителствени и неправителствени фондации и български НПО, който е бил министър на правосъдието по времето на Борисов". 

За БСП Атанасов коментира, че са "кротка опозиция, която изнася на управляващите". 

"Бойко ги спаси от фалит... Заради тях направиха партийната субсидия отново 8 лв., за да си имат хората телевизия (партийния канал БСТВ, б.р.), която аз да им плащам", коментира той пред ТВ "Видин". 

Единствената партия, от която има страх Борисов, е нашата партия. Няма притеснения от другите, всеки от тях се е отъркал в него, познават се. Моделът им харесва. Ние този модел ще го разбием, каза той. 

"Ние знаем коя е мафията в България. Това е Борисов, Пеевски. Избрали са си за пазител на мафията Гешев. Целта е участие във властта, ревизия във всеки един сектор, разследване, съдебни процеси, смяна на главния прокурор. И държавата ще бъде нормална. Аз от тази моя кауза няма да се откажа - дали с партията или пак на улицата", казва още Иво Атанасов. 

Кой е Иво Атанасов - третият кандидат за министър на правосъдието от ИТНАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Иван Демерджиев: Има как Гешев и Цацаров да бъдат сменени бързо

Освобождаването на главния прокурор е по-сложно, защото изисква реформа на ВСС

Грозният коледен пуловер на Lidl се заигра с “Домът на Гучи"

Ирландският Lidl публикува колаж на Адам Драйвър с пуловера на супермаркетите

Българският лекарски съюз разследва доц. Мангъров за неверни твърдения за Covid-19

Обвинението е, че чрез твърденията си не действа в интерес на живота и здравето на пациентите

Бербатов обвини Боби Михайлов, че връща услуги на кмета на Симитли

Нищо чудно да видим Стефан Апостолов с нов пост, каза Бербатов

След провала на изборите, Валери Симеонов вече не е председател на НФСБ

Патриотичната партия вече има ново име и се казва "Силна България"

Николай Денков: Около 60% от всички ученици са завили, че са готови да бъдат тествани

Здравният министър съобщи, че 46% от учителите и 12.5% от децата в гимназиалния етап са ваксинирани

Playboy вече не е списание, a луксозен бранд за мода и частни полети

След почти 70 години история легендарната медия стартира луксозният лайфстайл бранд BIGBUNNY

Кирил Петков: Министрите сами ще избират екипите си, КПКОНПИ ще получи разследващи функции

Бойко Рашков ще е предложението на ПП за вътрешен министър