Ако имате излишни 3 000 лв., ще си купите ли новите VR очила от Meta?

Очила за 1 500 долара звучи малко крайно. Явно не и ако става дума за новите VR очила на Meta.

Meta Quest Pro, представени на пресконференцията Meta's Connect във вторник, пристигат на 25 октомври и ще могат да бъдат ваши срещу горепосочената сума.

Новият "хедсет" на Meta струва с $1 100 повече от слушалките Quest 2, които се продават "само" за $400. Meta Quest Pro обаче имат технологии за смесена реалност.

Помислете за Quest Pro като за това, което ще се получи, ако HoloLens 2 и Quest 2 сключат брак и това е тяхното дете. Quest Pro все още е самостоятелна VR слушалка, точно като Quest 2, но възможностите й се простират до сканиране на реалния свят с помощта на камери и сензори за дълбочина и наслагване на това с виртуални обекти.

Преживяването със смесена реалност, което създава, се усеща като AR преживяванията, които Magic Leap и HoloLens създават, но вместо да използва прозрачни лещи с прожектирани призрачни 3D изображения отгоре, той показва цветно видео на света около вас на дисплея си, като същевременно добавя VR към сместа. (Слушалките Quest 2 също имат някои от тези способности, но с много по-зърнеста черно-бяла камера.)

Pro също така има по-мощен процесор - нов Qualcomm Snapdragon XR2 Plus, който обещава до 50% повече производителност над Quest 2 - и проследяване на очите и лицето вътре в очилата, които Meta планира да използва както за подобрена графика с течение на времето, така и за създаване на по-емоционално реактивни VR аватари, които могат да се усмихват, мръщят и да правят реален очен контакт.

Онези, които са опитали "хедсета", пишат, че изживяването е като AR, но в пълен 3D. Можете да протегнете ръка и да местите нещата пред вас с подобрените контролери на Pro.

Новите VR очила имат по-тънък и по-компактен дизайн, тъй като от Meta са вградили извита клетъчна батерия на задната облегалка за глава. В съчетание с "лещите с форма на палачинка" отпред, дизайнът става наистина равномерно балансиран. Quest Pro получава специална люлка или док за безжично зареждане.

Вероятно е излишно да споменаваме, че очилата могат да работят в безжичен режим.

По-рано от компанията посочиха, че Quest Pro са очила, предназначени за професионалисти, но вероятно ще бъдат обект на желания и от геймърите, особено имайки предвид факта, че Quest Pro е съвместим с приложения и игри на Quest 2.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024