"Ако ще арестуват някого, нека вземат само мен" - Мъск отваря завод на "Тесла" въпреки забраната Снимка: © getty images

Заводът на "Тесла" в Калифорния ще отвори въпреки забраната и Илон Мъск ще е на място, за да поеме отговорност, ако се наложи.

"Tesla подновява продукцията си днес въпреки правилата на Аламеда каунти. Ще бъда на линията с всички останали. Ако някой ще бъде арестуван, нека бъда само аз," написа в Twitter основателят на автомобилната компания.

Милиардерът обяви в събота, че е завел дело срещу управата на района, чрез което иска да бъде премахната заповедта, която не дава правна възможност "Тесла" да поднови продукцията си. Въпреки това той реши да не изчака решението на съда и да действа, отваряйки врати в понеделник.

Мъск написа в Twitter още, че щатът Калифорния е позволил подновяването на дейността на компанията, но официално лице от района Аламеда каунти е заело позиция против и е стопирало развитието. В профила си в социалната мрежа посочва още, че всички други автомобилни компании в САЩ са получили разрешение да започнат отново да работят.

Ситуацията провокира Мъск да заплаши, че ще премести завода извън Калифорния.

Отделът за "Общественото здраве" на района съобщи в понеделник, че води активна комуникация с "Тесла" и ще предприеме същите мерки, както при други нарушения на епидемиологичните мерки.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

МЪСК СВАЛИ 14 МЛРД. ОТ СТОЙНОСТТА НА ТЕСЛА С ЕДИН ТУИТ И СИ СЛОЖИ МНОГОЗНАЧИТЕЛНА ПРОФИЛНА СНИМКА
БЕБЕ МЪСК №6: ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С X Æ A-12
ОТ ГРАЙМС ДО ГЕЙТС: ЖЕНИТЕ, КОИТО ПРОМЕНИХА МИЛИАРДЕРИТЕ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024