Бебе Мъск No.6: Запознайте се с X Æ A-12 Снимка: © Twitter

Не, няма грешка: X Æ A-12 е името, което Илон Мъск и жена му твърдят, че са дали на новородения си син.

48-годишният директор на Tesla и 32-годишната певица Граймс обявиха, че са станали родители на момче във вторник, 5 май. Това е шестото дете на Мъск, който има петима синове от предишния си брак с Джъстийн Уилсън. Първият син на Мъск - Невада - е роден през 2002 г., но за съжаление умира само на 10 седмици заради синдром на внезапната детска смърт.

За Граймс (чието истинско име е Клер Буше) X Æ A-12 е първо дете.

Откъде идва странното име на бебето? Ето каква е версията на Граймс:

"Х е неизвестната величина. Æ e елфическото изписване на Ai (любов, и/или изкуствен интелект), A-12 е предшественикът на SR-17, любимият ни самолет. Няма оръжия, няма защитни съоръжения, само скорост. Чудесен е за битки, но не за насилие. А=Archangel, любимата ми песен", написа канадската певица в съобщение в Twitter. "Метален плъх" би трябвало да е зодията на новороденото според китайския хороскоп.

Ai е транслитерация на лично име, което се дава на деца в Япония и Китай, като може да означава "любов", "привързаност". A.I. e съкращението на английския термин за изкуствен интелект "artificial intelligence".

A-12 e шпионски самолет, разработен от Lockheed за ЦРУ в началото на 60-те години. Първата буква от абревиатурата му идва от "Archangel", кодовото име на проекта. Този самолет по-късно се доразвива в по-известния модел SR-71 Blackbird.

Не е ясно дали името, което Мъск и Граймс са избрали за детето, ще бъде вписано по този начин в регистрите на властите, но така или иначе синът им може да остане популярен с този прякор.

Реакциите на медиите и последователите на семейството в социалните мрежи бяха разнопосочни: "Само си представете първия учебен ден на X Æ A-12" / "Видях, че X Æ A-12 е водеща тема в Twitter и реших, че някой е измислил нова математическа формула. А то се оказа името на детето на Илон Мъск" / "Ако съм учител и видя X Æ A-12 в дневника на класа, ще напусна на секундата".


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

МЪСК СВАЛИ 14 МЛРД. ОТ СТОЙНОСТТА НА “ТЕСЛА” С ЕДИН ТУИТ И СИ СЛОЖИ МНОГОЗНАЧИТЕЛНА ПРОФИЛНА СНИМКА


Граймс потвърди, че очаква дете от Мъск през февруари, когато сподели в Instagram, че й е трудно да съчетава работата с бременността.

"Цялото това нещо е сериозно изпитание. Имаше известни усложнения в началото, нормален втори триместър, но започвам да изпитвам болки навсякъде при 25-та седмица. Мисля, че бях напълно неподготвена. Не знам дали бременността е достатъчно обсъждана тема. Понякога е добре, но затруднява работата ми доста. Всичко, свързано с физическо усилие, е трудно. Много по-емоционална съм и все по-неспособна на храброст срещу хейтърите онлайн", коментираше тогава тя.

В интервю за Rolling Stones, Граймс описваше износването на дете като "саможертва на тялото и свободата".

"Сякаш съм жертвала силата си в този момент. Сякаш съм капитулирала. А през целия си живот съм се опитвала да не допускам тази ситуация. Никога не съм се предавала пред нищо. Така че това е изключително сериозна отдаденост", казва тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024