На 52-годишна възраст почина британската актриса Хелън Маккрори, известна с ролята си в сериала Peaky Blinders и с много други филми и ТВ продукции, вкл. филма за Бонд от 2012 г. Skyfall

Маккрори е боледувала от онкологично заболяване, става ясно от посланието на нейния съпруг - актьора Деймиън Люис (Homeland). 

"С разбито сърце съобщавам, че след героична битка с рака, красивата и силна Хелън Маккрори почина в мир у дома, заобиколена от вълна от обичта на приятелите и семейството", пише той в Twitter. 

"Тя почина така, както живя. Без страх. Бог знае колко много я обичаме и знае колко щастливи бяхме от присъствието й в нашия живот. Тя блестеше толкова ярко. А сега, Малката, на добър път в небето и ти благодаря", пипе още той. 

Двамата актьори сключиха брак през 2007 г. и имат дъщеря и син. 

Богатата филмография на покойната актриса включваше роли в сериали като Roadkill с Хю Лори от 2020 г. ("Убийство на пътя"), MotherFatherSon от 2019 г. с Ричард Гиър, Fearless, Penny Dreadful и др. 

Тя играеше още в Skyfall, в три от филмите за Хари Потър, The Queen на Питър Морган и др. Може би най-емблематична ще остане ролята й на Поли Грей от сериала Peaky Blinders. 


Ролите, с които ще запомним Хелън Маккрори

Peaky Blinders ще се сбогува с феновете си след Сезон 6

Любимите сериали на хората, които създадоха любимите ни сериали

"Убийство на пътя" с Хю Лори: Неподправена история за власт и корупция

 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети