Животът на харизматичния политик Питър Лорънс се разпада. Може би щеше да е така, ако друг беше на неговото място. Лорънс няма скрупули и не го глождят угризения нито за миналото, нито за настоящето, още по-малко за начина, по който се опитва да уреди кариерата си. Дали ще си спечели партията шах?

Тези отговори дават четирите епизода на новия мини сериал „Убийство на пътя“ (Roadkill), който вече е в HBO GO. В главната роля е Хю Лори („Доктор Хаус“). Той играе консервативен политик със скелети в гардероба, включително и такива, за които не подозира. Разкрития от страна на враговете му не само, че не рушат неговите амбиции, но и го правят още по-опасен.

Драмата на сценариста Дейвид Хеър („The Hours“) залага на изключителен актьорски талант. Освен Лори, на екрана са още Хелън МакКрори („Peaky Blinders“), Саския Рийвс („Us“) и Йън дьо Кастекер („Us“).

Политическият трилър, режисиран от Майкъл Кейлър, дава на Хю Лори пореден шанс да покаже своите умения в драмата. Разбира се, има цяло поколение зрители, които не знаят почти нищо за комедийното му партньорство със Стивън Фрай, нито за ролята му на принца в „Черното влечуго“ („Blackadder“). Повечето го познават като гения от „Доктор Хаус“.

Една от последните роли на 61-годишния актьор бе в „Нощния мениджър“, а сега британецът се завръща на екрана. Зрителят се сблъсква с персонажа му, когато Питър Лорънс е на върха. Току-що е спечелил дело за клевета срещу вестник, обвинил го в извършване на финансови измами като министър на транспорта.

Журналистка, която е ключов свидетел (изиграна от Сара Грийн), изведнъж променя своята версия от трибуната в съда и така завързва историята. А сюжетът е подплатен от брилянтната игра на Хелън МакКрори, която влиза в ролята на премиера Дон Елисън. Както отбелязва The Guardian, персонажът ѝ комбинира най-лошите черти на Маргарет Тачър и кралицата.

Скоро обаче животът на Питър Лорънс се променя. Враговете му изваждат доказателства, уволнената и търсеща отмъщение журналистка започва разследване, същото прави и екипът на министър-председателката.

В историята е намесена още любовница и извънбрачно дете.

Настроението е „ретро“, а заплетените интриги създават една доста правдива история за властта, корупцията и проблемите с морала. Зрителят се пита кой от героите няма да загуби напълно съвестта си и колко големи ще са щетите накрая.

Лорънс е мъж, който никога не залита, никога не поглежда назад. Той е акула, която не спира да плува покрай труповете на онези, които е умъртвил, пише The Guardian. Политикът е човек, лишен от всякакви искри и чувства. Докъде може да стигне по този начин?

„Убийство на пътя“ е трилър, който разкрива връзката между морала и политическата власт. Хю Лори е уникален актьор, който изиграва ролята абсолютно убедително“, казва Пиърс Уенгър от BBC, които излъчиха сериала във Великобритания.

Дейвид Хеър споделя, че Питър Лорънс е персонаж, който не е копие на нито един реален човек. Но определено прилича на съвременен политик.

„Хю Лори е отличен в ролята си на консервативен политик“, казва филмовият критик Елинор Грифитс от RadioTimes. „Представянето му е магнетично, пълно с чар, но и с безчувственост. „Едновременно е симпатичен и отвратителен“.


Ди Каприо на 46: Най-добрите му роли от "Титаник" до "Имало едно време в Холивуд"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании.