Животът на харизматичния политик Питър Лорънс се разпада. Може би щеше да е така, ако друг беше на неговото място. Лорънс няма скрупули и не го глождят угризения нито за миналото, нито за настоящето, още по-малко за начина, по който се опитва да уреди кариерата си. Дали ще си спечели партията шах?

Тези отговори дават четирите епизода на новия мини сериал „Убийство на пътя“ (Roadkill), който вече е в HBO GO. В главната роля е Хю Лори („Доктор Хаус“). Той играе консервативен политик със скелети в гардероба, включително и такива, за които не подозира. Разкрития от страна на враговете му не само, че не рушат неговите амбиции, но и го правят още по-опасен.

Драмата на сценариста Дейвид Хеър („The Hours“) залага на изключителен актьорски талант. Освен Лори, на екрана са още Хелън МакКрори („Peaky Blinders“), Саския Рийвс („Us“) и Йън дьо Кастекер („Us“).

Политическият трилър, режисиран от Майкъл Кейлър, дава на Хю Лори пореден шанс да покаже своите умения в драмата. Разбира се, има цяло поколение зрители, които не знаят почти нищо за комедийното му партньорство със Стивън Фрай, нито за ролята му на принца в „Черното влечуго“ („Blackadder“). Повечето го познават като гения от „Доктор Хаус“.

Една от последните роли на 61-годишния актьор бе в „Нощния мениджър“, а сега британецът се завръща на екрана. Зрителят се сблъсква с персонажа му, когато Питър Лорънс е на върха. Току-що е спечелил дело за клевета срещу вестник, обвинил го в извършване на финансови измами като министър на транспорта.

Журналистка, която е ключов свидетел (изиграна от Сара Грийн), изведнъж променя своята версия от трибуната в съда и така завързва историята. А сюжетът е подплатен от брилянтната игра на Хелън МакКрори, която влиза в ролята на премиера Дон Елисън. Както отбелязва The Guardian, персонажът ѝ комбинира най-лошите черти на Маргарет Тачър и кралицата.

Скоро обаче животът на Питър Лорънс се променя. Враговете му изваждат доказателства, уволнената и търсеща отмъщение журналистка започва разследване, същото прави и екипът на министър-председателката.

В историята е намесена още любовница и извънбрачно дете. 

Настроението е „ретро“, а заплетените интриги създават една доста правдива история за властта, корупцията и проблемите с морала. Зрителят се пита кой от героите няма да загуби напълно съвестта си и колко големи ще са щетите накрая.

Лорънс е мъж, който никога не залита, никога не поглежда назад. Той е акула, която не спира да плува покрай труповете на онези, които е умъртвил, пише The Guardian. Политикът е човек, лишен от всякакви искри и чувства. Докъде може да стигне по този начин?

„Убийство на пътя“ е трилър, който разкрива връзката между морала и политическата власт. Хю Лори е уникален актьор, който изиграва ролята абсолютно убедително“, казва Пиърс Уенгър от BBC, които излъчиха сериала във Великобритания.

Дейвид Хеър споделя, че Питър Лорънс е персонаж, който не е копие на нито един реален човек. Но определено прилича на съвременен политик.

„Хю Лори е отличен в ролята си на консервативен политик“, казва филмовият критик Елинор Грифитс от RadioTimes. „Представянето му е магнетично, пълно с чар, но и с безчувственост. „Едновременно е симпатичен и отвратителен“.


Ди Каприо на 46: Най-добрите му роли от "Титаник" до "Имало едно време в Холивуд"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед