Акциите на "Левски" ще са у Наско Сираков другата седмица, ако Борисов ги откаже Снимка: © levski.bg

Мажоритарният собственик на „Левски“ Георги Попов, който се укрива в ОАЕ заедно със спонсора на отбора Васил Божков, сподели, че до края на следващата седмица е „реалистично“ Наско Сираков да получи ценните книжа на клуба.

Както знаете, акциите бяха джиросани от Божков и Попов на премиера Бойко Борисов, но той отказа да ги приеме. Това обаче не било достатъчно – в интервю за bTV настоящият собственик на „сините“ каза, че министър-председателят трябва изрично да откаже претенции към ценните книжа.

От „Левски“ са изпратили писмо до Борисов, за да разберат намеренията му.

„За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив“, каза Попов, намеквайки, че Борисов може и да не отговори на писмото.

„Ние сме го питали дали в рамките на няколко дни ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков“, обяви Георги Попов.

Става въпрос за 86,6% от акциите на „Левски“. Както знаете, основен спонсор на "сините" бе бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков. Той обаче се укрива в ОАЕ, тъй като са му повдигнати над 10 обвинения и срещу него е издадена международна заповед за арест. Откакто бе отнет лицензът на компанията му "Национална лотария", той няма как да издържа финансово "Левски".

Въпреки всичко Попов е оптимист за бъдещето на клуба. Обяснява, че това не е така „само заради Наско Сираков“.

„Той има подкрепата на феновете“, смята собственикът на „Левски“. „Считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени моделът на управление и на финансиране, както те искат. И самата структура на футболния съюз“.

Попов разкри, че не е разговарял със Сираков в последните дни, но го поздравява „за смелостта и отговорността, която поема“.

„Искам да поздравя всички с утрешния празник. Културата е нещо, на което ние разчитаме. Благодарение на нея сме оцелели през вековете. А също така искам да използвам повода за двойния празник – 106-ата годишнина на клуба. И да помоля всички с дружни усилия да се борят за неговото бъдеще“, каза Георги Попов.

Припомняме, че Васил Божков организира онлайн избори за излъчване на новия собственик на „Левски“. В анкетата във „Фейсбук“ профила му се включиха хиляди и стана ясно, че акциите ще отидат в ръцете на легендата на клуба Наско Сираков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024