Акция срещу купуването на гласове се провежда в Кърджали Снимка: © Getty Images

МВР провежда акция „Купен вот” в Кърджали. Това стана ясно от изказване на началника на отдел "Охранителна полиция" в Областна дирекция на МВР комисар Атанас Чотров.

"На територията на област Кърджали се провежда специализирана операция за противодействие на престъпления против политическите права на гражданите", каза той пред журналисти.

Чотров добави, че обект на раследване ще бъдат лица, които влияят на вота на гражданите, както и заложни къщи и магазини, в които се извършва лихварска дейност.

От думите му стана ясно още, че към момента има подаден един сигнал за нарушаване на политическите права на гражданите, по който е заведена преписка и се извършва полицейска проверка.

Става въпрос за лице, което оказва натиск върху жители на две села от община Кирково.

В започналата акция участват сили на криминална полиция, охранителна, икономическа полиция, разследващи полицаи, служители от научно-техническата лаборатория и от зоналното жандармерийско поделение.

Запитан дали работят по списъци с конкретни лица и прякори, публикувани в социалните мрежи, Чотров отговори, че се работи активно по всички сигнали и версии, в които е възможно лица да указват въздействие върху вота на избирателите.

Преди дни Ивайло Мирчев от ПП-ДБ разпространи списък с потенциални купувачи на вот. Кандидадът за депутат обясни, че една от отговорностите му в ПП-ДБ е да подпомага местните организации и по думите му от повече от месец насам има индикации, че се подготвя организация за купуване на гласове по места, но "полицията не прави нищо".

Междувременно стана ясно, че акция "Купен вот" се провежда още и във Великотърновско, както и в крайните квартали на Горна Оряховица.

По информация на NOVA ГКПП-а са изградени в кв. "Гарата" и "Калтинец".

Полиция привиква журналистка заради списъка с купувачи на вот, пуснат от Ивайло Мирчев


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Esthederm представи новия Intensive Pro-Collagen+ крем

Новият крем от серията Intensive стимулира синтеза на петте основни типа колаген в кожата, благодарение на технологията Pro Coll+.

16:20 - 04.10.2024
Важно днес

Съдът на ЕС отмени най-спорната част от пакета "Мобилност" по искане на България

България, Литва, Румъния, Кипър, Унгария, Малта и Полша оспориха предложеното законодателство, което силно ги засягаше

16:04 - 04.10.2024
Важно днес

Началникът на охраната на Запорожката АЕЦ е убит с бомба под колата

Централата е под контрола на руснаците, за които е работил Андрей Короткий

14:59 - 04.10.2024
Важно днес

Трафикът в цялото въздушно пространство на Германия беше нарушен заради технически проблем

Най-голямото германско летище във Франкфурт също е било засегнато от сериозните смущения

14:19 - 04.10.2024