Актьор, принцеса и бивш български депутат. Кои са приятелите на Путин извън Русия? Снимка: © Canva

Русофилски конгрес в Москва успя да събере привърженици на президента Владимир Путин от различни страни. Сред гостите на странното събитие в Държавния музей "Пушкин" имаше любители на конспиративни теории, актьор и български политик.

Британският вестник "Гардиън" разказва, че мироприятието, на което беше учредено т.нар "Международно движение на русофилите", е събрало близо около 90 делегати от цял свят. Сред тях са противоречивият американски актьор Стивън Сийгъл, внук на френския генерал Шарл дьо Гол, италианска принцеса, известна с преводите си на Толкин, която се опасява, че европейските момчета са насърчавани да се женят за кравите си.

На конференцията има и българско участие. Бившият депутат от 42-ото Народно събрание Николай Малинов откри събитието, като заяви, че е време "силите на светлината да победят силите на мрака".

  • Малинов, който е ръководител на партията "Русофили за възраждане на Отечеството", попадна в санкционния списък по закона "Магнитски" по-рано миналия месец.
  • Той е обвинен в подкуп на български съдия, с цел да получи разрешение да пътува в Русия въпреки мярката си за неотклонение по разследването срещу него за руски шпионаж.

На събитието в Москва се появи и актьорът Стивън Сийгъл, който през 2018 г. беше назначен за специален представител за културните връзки между Русия и САЩ. В края на февруари той беше награден с Орден "Дружба" за пропагандната си дейност .

"Аз съм 100 процента русофил и 1 милион процента руснак", заяви той по време на конференцията.

На нея присъстваше и руският външен министър Сергей Лавров, който държа реч с лично послание от Путин.

"Ние сме свидетели не просто на нео-нацизъм, ние сме свидетели на директен нацизъм, който обхваща все повече и повече европейски държави. Виждаме как пред очите ни се унищожава историята, разрушават се свещени паметници", каза Лавров.

Друг гост на русофилския конгрес беше внукът на френския генерал Шарл дьо Гол - Пиер.

"Тук съм, за да насърчавам мира и приятелството, и наистина вярвам, че този конфликт е провокиран и предизвикан от англосаксонски интереси... Мисля, че това поставя света в дълбока опасност, и съм тук, за да се боря срещу това", каза той.

По-младият дьо Гол вече предизвика вниманието в родината си. Миналия месец той заяви пред френския вестник "Le Parisien", че Западът "за съжаление е позволил на (украинския президент) Зеленски, неговите олигарси и неонацистки военни групи да се затворят в спиралата на войната".

Ив дьо Гол, по-големият брат на Пиер, заяви пред Le Parisien на 24 януари, че възгледите на брат му "не засягат никого другиго освен него самия" - нито семейството им, а още по-малко техния дядо.

"Дядо ми имаше много дълбоки познания и интензивни познания и за руските лидери и хора. Така че той беше доста наясно с интереса и географската необходимост Европа и Франция да се съюзят с Русия. Все повече хора осъзнават, че този конфликт е създаден, за да разбие единния блок на Европа, в полза на американците", посочва Пиер.

Сред присъстващите се отличи и принцеса Витория Алиата ди Вилафранка - най-известна в Италия като първия преводач на Толкин на италиански език.

В речта си тя заяви, че "русофобията" е създадена за "нови формули на колонизация" и я свързва с десанта на САЩ на Сицилия по време на Втората световна война, който, според нея, е претекст за разпространяване на влиянието на Вашингтон.

Запитана как се е озовала в Русия за конференцията на русофилите, Алиата обясни, че е била на посещение при руското царско семейство.

"Аз съм братовчедка на Романови", каза тя, имайки предвид потомците на последното царско семейство на Руската империя. "Познавам ги много добре, дойдох на сватбата ... Така че това е по царска линия".

По повод учредяването на Международното русофилско движение поздравителни адреси изпратиха патриах Кирил, редица политици и изключително близкия до Путин общественик Александър Дугин.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Ремонтът" на Паметника на Съветската армия завърши с надпис "Демонтаж"

Червена боя отново заличи "благодарствения" надпис към СССР

13:05 - 31.03.2023

Русия иска да разменя храна в замяна на оръжия със Северна Корея

Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, за да ѝ предложи храна в замяна на оръжия, твърди САЩ

12:06 - 31.03.2023

ActiveBeauty.bg – новото онлайн списание на dm

Нещо приятно и смислено, с бързи съвети за успех в най-сложната галактическа мисия - “Мисия жена”, е новото онлайн списание на dm - ACTIVE BEAUTY.

11:26 - 31.03.2023

Емил Боев е намерен мъртъв край Перник след 2 месеца в неизвестност

Тялото на 25-годишния Емил Боев е намерено край водем до Перник, съобщава БНТ

10:52 - 31.03.2023

12 проекта по конкретен бизнес казус предизвикват стажантите на Lidl

До 15 май всички студенти могат да кандидатстват в стажантската програма на веригата

10:23 - 31.03.2023

"Тренд": Не е ясно кой ще победи на изборите и кой ще е трети, но БСП е със сигурност пета

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са в битката за първото място, а ДПС и "Възраждане" в тази за третото

09:30 - 31.03.2023