Актьорът, изиграл Джофри в "Game of Thrones", занесе лично пикап на украинските сили в Киев

Актьорът Джак Глийсън, известен с ролята си на Джофри Баратеон в сериала "Game of Thrones", посети Киев. По време на визитата си в страната той предаде лично пикап, закупен за украинските въоръжени сили със средства от британски дарители.

Още в първите часове от своите пристигане обаче Глийсън чу сирените за въздушна тревога, които в четвъртък за пореден път проехтяха в столицата заради опасения от нови руски атаки. Това стана, докато актьорът участваше в среща с хора от украинската филмова индустрия в рамките на специална работилница.

Той реши да не прекъсва срещата и тя продължи въпреки сирените. Събитието е благотворително и събраните от него средства ще отидат в помощ на въоръжените сили на Украйна, като се планира с тях да бъде закупен камион за минохвъргачки.

Съобщава се, че Глийсън ще бъде в Украйна в продължение на няколко дни. Той планира да се срещне и с представители на украинските военни сили.

Преди време актьорът от "Игра на тронове" проведе подобна благотворителна инициатива и продаде на търг екшън фигурка на своя герой - крал Джофри Баратеон. Парите бяха дарени за закупуването на термокамери за Украйна.

Във видео за Telegram канала "Украйна сега", Глийсън призова и други знаменитости да използват платформата им, за да привлекат внимание към инициативата за Украйна и определи посещението си във въвлечената в конфликт страна като "чест и привилегия".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Президентът на Иран е претърпял инцидент с хеликоптер

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024
Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Живот

Адв. Мария Шаркова и спортът, който ѝ спаси живота

Move Her Mind, или защо жените трябва да спортуват

11:11 - 19.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024