Алек Болдуин стреля по погрешка, докато снима филм: Операторката е починала, режисьорът е ранен Снимка: © Getty Images

Актьорът Алек Болдуин е изстрелял реквизитно оръжие на снимачната площадка на най-новия си филм „Rust“ и е прострелял смъртоносно 42-годишната операторка Халина Хътчинс. Пострадал е и режисьорът Джоел Соуса (48 г.), който в момента е в тежко състояние и получава спешна помощ.

Инцидентът е станал на популярната локация за снимане на филми Bonanza Creek Ranch в Ню Мексико този четвъртък. 63-годишният Болдуин, който изпълнява главната роля във филма и е продуцент, трябвало да стреля с халосни патрони по време на една от сцените. Разследващите все още нямат информация как се е стигнало до смъртоносния изстрел.

42-годишната операторка е била откарана в Университетската болница в Ню Мексико с хеликоптер, но е загинала от раните си, обявиха местните власти. Болдуин е бил разпитан от прокурори в Санта Фе. Все още няма повдигнати обвинения.

Алек Болдуин стреля по погрешка, докато снима филм: Операторката е починала, режисьорът е ранен

Местният вестник в Санта Фе New Mexican съобщи, че Болдуин е бил засечен пред шерифския офис в четвъртък и е изглеждал разстроен.

„Целият ни екип е напълно шокиран от днешната трагедия и изпращаме най-искрените си съболезнования към семейството и близките на Халина Хътчинс“, обяви говорител на екипа, който снима уестърна „Rust“. „Преустановихме продукцията на филма за неопределен период от време и съдействаме напълно на полицейското управление в Санта Фе по време на разследването“.

Загиналата операторка Хътчинс е родена в Украйна и е живяла в Лос Анджелис. Завършила е Американската филмова консерватория през 2015. Снимала е филми като „Archenemy“, „Blindfire“ и „The Mad Hatter“.

От шерифския офис в Санта Фе съобщиха: „Според разследващите, по време на снимане на сцената, е било използвано реквизитно оръжие, от което е бил произведен изстрел. Детективите установяват как това се е случило и какъв тип снаряд е изстрелян“. Полицаите са пристигнали на мястото на инцидента около 23 ч. в четвъртък след сигнал към 911.

Според говорител на продукцията инцидентът е станал след засечка на реквизитно оръжие с халосни патрони.

„Rust“ е уестърн, чието действие се развива през 1880 г. Болдуин играе ролята на Харланд Ръст, чийто внук е обвинен в убийство и осъден на смърт чрез обесване. Ръст пътува до Канзас, за да му помогне да избяга от затвора. Участват още Травис Фимел, Дженсън Екълс и други.

Инцидентите със стрелба на снимачната площадка в Холивус са изключително рядко явление, но има подобни случаи, пише The Hollywood Reporter. През 1993 г. Брандън Лий – синът на Брус Лий – е прострелян смъртоносно по погрешка по време на снимките на „The Crow“ от друг актьор. Той стреля с неправилно зареден револвер.

През 1984 г. актьорът Джон-Ерик Хексъм се прострелва случайно по време на една от паузите в снимките на „Cover Up“. Умира 6 дни по-късно, едва на 26-годишна възраст.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024