Сценаристът и режисьор Райън Мърфи няма нужда от представяне за почитателите на качествените сериали. Мърфи стои зад няколко успешни антологии като American Crime Story, чиито сезони бяха посветени на делото срещу О Джей Симпсън, убийството на Джани Версаче и процеса по импийчмънт на Бил Клинтън. Негови продукции са и сериали като "Hollywood", "The Politician", "Halston", "Ratched" и др., които в последните години привличат доста позитивни реакции на критиката.

Сега обаче всички погледи се насочват към най-новия му проект - нова поредица, озаглавена American Love Story. В центъра на първия й сезон ще бъде една от най-популярните и трагични любовни истории на 90-те години - връзката на Джон Кенеди-младши и Каролин Бесет.

Бесет работи като PR-директор на един от централните магазини на модния бранд Calvin Klein в Манхатън. Тя е възприемана като муза на дизайнера Калвин Клайн заради елегантността, интелекта и усета си към стила. Смята се и че на нея се дължи възходът на кариерата на Кейт Мос, която през 1992 г. е избрана за една от най-популярните кампании на Calvin Klein.

American Love Story: Tрагичната любов на Джон Кенеди-младши

Джон Кенеди-младши е наследникът на една от най-влиятелните политически фамилии в историята на САЩ. Работи като прокурор, преди да създаде култовото списание George. Любовните му афери със Синди Кроуфорд, Сара Джесика Паркър, Мадона и Дарил Хана са сред най-обсъжданите новини в таблоидните медии.

Двамата се запознават още през 1992 г., започват романтична връзка през 1994 г., а година по-късно сключват брак на тайна церемония.

Всички ги описват като "идеалната двойка", но Каролин трудно понася напрежението от непрекъснатия медиен интерес към личния им живот.

Бесет отказва да дава интервюта и да говори с журналисти, но папараците я преследват навсякъде.

"Отношенията им, които започват като красив съюз на двама млади души, за които често се говори като за кралски особи, започват да се разкъсват под натиска на безмилостното следене под микроскоп от страна на таблоидите", се казва в описанието на новия сериал.

Каролин Бесет - American Love Story

Отказът на Каролин да изложи личния си живот на показ прави жълтите медии още по-жестоки към нея - започват да се появяват слухове за това, че Кенеди й изневерява, че тя му изневерява, че е зависима от кокаин, че не иска да има деца, че не може да се впише в традициите на фамилията.

Любовната им история завършва напълно неочаквано, когато частният самолет на Кенеди катастрофира край бреговете на Масачузетс на 16 юли 1999 г.

Джон и Каролин пътуват заедно на борда на Piper Saratoga към Хаянис порт, за да присъстват на сватбата на един от братовчедите му. С тях е и сестрата на Каролин - Лорън. Самолетът обаче не пристига навреме в междинната си спирка и е обявен за издирване. Няколко дни по-късно останките от машината и телата на тримата пътници са открити от водолази в Атлантическия океан.

Джон Кенеди-младши е на 38 години, а Каролин - на 33, когато самолетът се разбива.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024