Антоанета Костадинова спечели трета квота за България за Олимпиадата в Париж

Антоанета Костадинова донесе трета квота на България за Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година. Вицешампионката по стрелба от Токио '20 се класира четвърта във финала на 25 метра пистолет на световното първенство в Кайро и ще се състезава на четвърта поредна олимпиада.

Костадинова влезе във финала с четвърти резултат, след като отбеляза 586 точки в квалификациите, след което остана много близо до финалите.

"Квотата за нас беше цел №1. Радвам се, че още тази година се сдобих с нея, за да мога следващата да дишам по-спокойно," коментира тя постижението си пред БНР.

"Това ще ми позволи догодина да си избирам състезанията, защото те са наистина много и са много често. Организацията на това световно беше катастрофална - цяла седмица на малокалибреното оръжие бяхме без тренировки," добави Костадинова.

"Щастлива съм. В момента всичките ми мисли и емоции са насочени само и единствено към тази квота, защото много исках да я спечеля точно тук. Конкуренцията беше жестока. Китайците и индийците избиха рибата, както се казва. Китайските състезатели не участваха в състезания цяла година. Дойдоха тук и имат медали във всяка дисциплина и по двама финалисти."

Останлите две квоти, които България е спечелила за Олимпиадата във Франция, са в художествената гимнастика. Националният ансамбъл си осигури участие със световната си титла в многобоя, а Стилияна Николова - с бронзовия си медал в многобоя от световното в София.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024
Важно днес

Даниел Митов: Изборът ми в МВнР ще е тест за геополитическата ориентация на Радев

Митов заяви, че е готов да приеме поста, но не му е "самоцел".

10:54 - 18.04.2024