"Арена София" посреща "Гунди - легенда за любовта" със син килим и 5000 фенове Снимка: © "Гунди - Легенда за любовта"

Игралният филм „Гунди – Легенда за любовта“ ще бъде представен на живо за първи път пред публика на 9 октомври в зала „Арена София“.

Продуцентите от „Междинна станция“ очакват това да бъде най-голямата гала премиера, правена за филм в България. Събитието ще събере на едно място целия снимачен екип, а по огромния син килим ще минат всички актьори, участвали във филма.

По изключение и заради силния зрителски интерес, за гала премиерата ще бъдат пуснати в продажба и 5 000 билета за всички, които искат да съпреживеят заедно с екипа историята на една от най-емблематичните личности на България Георги Аспарухов – Гунди.

Филмът ще се прожектира на огромен екран, който ще бъде специално инсталиран за целта, а цените на билетите ще варират между 50 и 90 лева спрямо позицията в залата.

Продажбата започва на 6 юни в 10:30 часа в мрежата на Eventim.bg за цялата страна.

Вдъхновение за поколения българи, символ на ПФК "Левски", смятан за най-великият футболист на България за 20 век, Гунди загива едва на 28-годишна възраст при катастрофа в прохода Витиня. Трагедията отнема и живота на Никола Котков.

Филмът проследява неговия живот, от срещата му с бъдещата му съпруга Величка Маркова - Лита, до трагичния инцидент на 30 юни 1971 година.

В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край.

Един от най-интригуващите моменти, които влизат и в трейлъра, е предложението на европейския шампион "Милан" към Гунди да играе в Италия през 1967 г. - немислима за онзи период оферта и голямо признание за таланта му.

В главните роли влизат Павел Иванов и Александра Свиленова, а в актьорския състав участват още Параскева Джукелова, Александра Костова, Емил Марков, Стоян Радев, Биляна Петринска.


"Гунди - Легенда за любовта" - Излезе официалният трейлър на филма за великия футболист (видео)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024