"Гунди - Легенда за любовта" - Излезе официалният трейлър на филма за великия футболист (видео) Снимка: © Скрийншот, Youtube

Излезе официалният трейлър на филма "Гунди - Легенда за любовта", посветен на един от най-добрите спортисти в историята на България.

Вдъхновение за поколения българи, символ на ПФК "Левски", смятан за най-великият футболист на България за 20 век, Гунди загива едва на 28-годишна възраст при катастрофа в прохода Витиня. Трагедията отнема и живота на Никола Котков.

Филмът проследява неговия живот, от срещата му с бъдещата му съпруга Величка Маркова - Лита, до трагичния инцидент на 30 юни 1971 година.

В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край.

Един от най-интригуващите моменти, които влизат и в трейлъра, е предложението на европейския шампион "Милан" към Гунди да играе в Италия през 1967 г. - немислима за онзи период оферта и голямо признание за таланта му.

В главните роли влизат Павел Иванов и Александра Свиленова, а в актьорския състав участват още Параскева Джукелова, Александра Костова, Емил Марков, Стоян Радев, Биляна Петринска.

Някои от легендарните мачове с участието на Гунди ще бъдат пресъздадени във филма чрез специални ефекти.

Главен сценарист е Емил Бонев, а режисьор е Димитър Димитров.

"Опитали сме се да покажем и двете страни на монетата. Той е идол и легенда, затова пипахме много внимателно. Но това, което е интересно е, че темата и историята на този човек е много актуална и за века, в който живеем. Заслужава си филмът да бъде гледан от много хора от различни възрастови групи. Може дори да не са фенове на футбола, но лентата показва една история за това колко е трудно да стигнеш до върха, дали трябва да си на върха и каква е цената за това“, коментира тази сутрин в ефира на NOVA Димитров.

Режисьорът допълни, че е получил съдействие от много хора от Пловдив, любители, ентусиасти, които са идвали като масовка и благодарение на тях стадионът за снимките е бил пълен.

Според оператора на продукцията Борислав Славков "мащабът ѝ е отвъд това, на което са се надявали".

"Обективите поръчахме специално от Австрия и това са обективи със специално разположение на лещите. Тако пресъздадохме цялостната визия на 70-те години на ХХ век. Относно присъствието на 1000 гледни точки, това стана възможно благодарение на добрата подготовка. Това означава, че в отрязък от време направихме стотици смени на обектив, смяна на позиция на камерата. Обикновено в един игрален филм има около 500-600 близки планове. Ние имаме много повече“, каза той.

Продуценти на филма са Иван Христов и Андрей Арнаудов през "Междинна станция".

Филмът излиза в кината на 18 октомври 2024 г.


Започнаха снимките на игралния филм за Георги Аспарухов – Гунди


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Спасителни екипи издирват президента на Иран след инцидент с хеликоптер (Обновена)

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024