Арестът на Брендо и златният му телефон с гравюра на Владимир Путин

Осъден в три държави за наркотрафик и пране на пари, издирван в продължение на 3 години - Евелин Банев-Брендо изненадващо се "появи" в Киев, след като беше арестуван от силите за сигурност на Украйна.

Снимките от обиска на вилата му, в която беше намерена и незаконна оранжерия за канабис, показват един особен детайл. Оказва се, че 56-годишният Брендо е притежавал колекционерски модифициран iPhone с позлатена гравюра на Владимир Путин.

Телефонът е произведен от руското ателие "Caviar", което се представя като "изборът на най-успешните компании и известни личности не само в Русия, но и по цял свят".

"Това са хората, които трудно можете да удивите. Онези, които имат всичко - успех, власт, богатство, авторитет и уважение - избират ателие Caviar, за да изразят своя характер, да получат несравнимо удоволствие от докосването до истинския разкош и да бъдат на вълната на актуалната тенденция", се казва в презентацията на сайта на компанията.

Брендо, разбира се, не присъства в списъка на "знаменитите клиенти". В него са включени режисьорът Никита Михалков, актьорът Стивън Сегал, боксьорът Николай Валуев, милиардерът и спаринг-партньор на Путин Аркадий Ротенберг и др .

Моделът, открит при обиска на Банев, е пуснат от Caviar през ноември 2015 г. по повод решението на Forbes да постави руския президент начело на класацията си за най-влиятелна личност в света.

Телефонът представлява "тунингован" iPhone 6s в лимитирана серия, на чийто гръб е монтиран капак от титан и позлата. Барелефът на Путин е допълнен с гравюра на руския герб и с изображение на силуета на Кремъл и църквата "Василий Блажени" в Москва.

В долната му част е поставен подписът на президента на Русия и надпис Supremo tre volte - "три пъти велик" (по това време Путин вече кара третия си президентски мандат и се готви за четвъртия).

Произведени са общо 99 екземпляра от поредицата, като са пуснати в продажба на цена от 197 000 рубли (по това време - около 3000 долара).

Ателието Caviar разполага с цяла колекция от "статусни и незабравими подаръци със символите на властта". Сред предложенията им има и специални модели от категорията "Руски силови структури" - с герба на ФСБ, юбилейни издания на контраразузнаването, военноморския флот и телефон с гравюра на Феликс Дзержински - създателя на болшевишката тайна полиция, която по-късно се превръща в КГБ.


Евелин Банев-Брендо е арестуван в Украйна (видео от операцията)Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Няма да има "гъвкавост" в изискванията пред България за членство в Еврозоната

България трябва да покрие критериите, включително и по отношение на инфлацията, за да въведе еврото през 2025 година, смята Паоло Джентолеони

15:01 - 03.12.2023
Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023