Аспарух Соколов спечели най-голямото международно състезание по ски за деца у нас

Аспарух Соколов триумфира в най-голямото международно състезание по ски за деца в България – Купа „Капи“, което се проведе на 28 и 29 февруари в Банско.

15-годишният спортист, представител на клуб „Витоша ски", се отличи със завидни умения. Той спечели първи места както в слалом, така и в гигантски слалом в своята възрастова категория.

„Благодаря на треньора ми Михаил Седянков за неизменната подкрепа и наставления през цялата си кариера. Без него нямаше да постигна този успех. За мен ски спортът не е просто хоби или професия - той е начин на живот“, споделя младият скиор.

Аспарух Соколов триумфира в най-голямото международно състезание по ски за деца у нас

Аспарух Соколов започна своята ски кариера на 5-годишна възраст. Оттогава той е спечелил десетки трофеи на български и международни състезания.

Преди надпреварата в Банско, той стана шампион и на друго престижно състезание, което се проведе в Словения. На него сед представители от 26 държави, Соколов демонстрира умелост и увереност, като изпревари конкурентите си с преднина от повече от 2 секунди.

Купа „Капи" привлече 200 състезатели от 12 държави. Старшите възрастови групи се изправиха пред очите на Кармела Фернандес, секретар на Международната организация за детски състезания по ски към Междунардоната федерация по Ски (ФИС).

ФИС изрази възхищение от високото ниво на участниците и от организацията на „Юлен" АД и БФСки.

Призьорите на Купа „Капи" бяха удостоени с почетни награди от Кармела Фернандес, Георги Бобев - вицепрезидент на БФСки, Стойчо Баненски - кмет на Банско, Фатих Кюйчи - технически делегат, Георги Попов от „Юлен" АД и Виктор Гичев от БФСки.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024