Атанас Атанасов: Снайперисти пазят двора на Борисов Снимка: © Facebook/ Димитър Стоянов, BIRD

Охраняват ли снайперисти дома на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и има ли заплаха за сигурността му? Въпросът беше поставен от съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов по време на консултациите за съставяне на кабинет при президента Румен Радев.

Според Атанасов в публичното пространство се разпространяват подобни снимки и е важно НСО да съобщи публично, ако към мандатоносителя е отправена заплаха, докато текат разговори за кабинет. Радев обяви, че ще изиска информация от службите.

Снимки на въоръжени мъже в униформи, които патрулират бяха публикувани преди дни от журналиста в BIRD Димитър Стоянов.

Според Атанас Атанасов снимките са автентични. Затова от ПП-ДБ ще искат изслушване в парламента на служебния премиер и на вътрешния министър дали има заплахи за сигурността на Бойко Борисов.

"В момента тече процедура за съставяне на правителство и в същия момент в публичното пространство се появяват снимки на снайперисти, които са накацали по оградата на къщата на Борисов в Банкя. Това не е ли притеснително? Трябва да се пита дали някой не иска да се намеси в този процес, въздействайки върху сигурността на лидера партията мандатоносител", коментира още ген. Атанасов. Според него една от версиите е, че има заплаха, която идва отвън.

Представителите на ПП-ДБ влязоха при държавния глава трети, след като консултациите с ГЕРБ и ДПС, на "Дондуков" 2 приключиха. Лидерите на коалицията заявиха отново, че ще останат в опозиция, защото това е показал вотът на избирателите.

"Това, което стана ясно през последните 3 години, е, че лесно се сваля правителство, трудното е да се сформира", заяви бившият премиер Николай Денков и припомни, че през това време ГЕРБ получи мандата за съставяне на кабинет 6 пъти и не успя, "ние два пъти успяхме и цената, която плащаме, е голяма", заяви Денков в отговор на въпрос от Румен Радев дали ПП-ДБ остава на позицията отпреди изборите, че няма да влиза в сглобки и ще остане в опозиция.

"Ние сме млада партия и млада коалиция - на 2 години и половина, два пъти поехме отговорността, но сега избирателите ни казаха да бъдем опозиция. Надявам се Борисов да не разочарова избирателите си и след като за седми път получава мандат - да го изпълни," заяви и съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Президентът поиска изричен отговор и дали коалицията би се ангажирала в кабинет с третия мандат, каквато заявка дадоха от "Възраждане".

Николай Денков отхвърли подобна възможност - заради различията в начина, по който ПП-ДБ вижда мястото на България в световния ред и разбиранията в партията на Костадин Костадинов.

От ПП-ДБ отново декларираха, че останат проевропейска и антикорупционна опозиция.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024