Атанасова: Възможен е кабинет на малцинството на ГЕРБ

Един от малкото възможни варианти това Народно събрание да сформира правителство е кабинет на малцинството на ГЕРБ - това посочи председателят на парламентарната група на партията Десислава Атанасова пред Нова телевизия.

"Партиите да помислят дали това разпределение на парламентарните сили, заради което не изглежда реално излъчването на правителство, не е всъщност нова възможност. Всички ние очевидно сме излъчени така от българските граждани, за да се контролираме взаимно. Този паритет и баланс на силите всъщност е възможност да не допуснем лобистко законодателство, взаимно да се контролираме, за да няма лоши сигнали и зле написани нормативни актове," посочи тя.

Тя коментира и поканата на съпредседателите на "Продължаваме промяната" към политическите лидери на среща в една от залите на парламента, където да се обсъди изхода от политическата криза. На критиките на Асен Василев, че по това време Бойко Борисов е играл футбол и е давал нареждания по телефона, тя отговори:

"Те искаха Борисов да бъде в затвора и затова незаконно го арестуваха, след това да се пенсионира, след това да не нарежда отнякъде. Сега имат претенции какво прави Борисов в свободното си време, при условие, че той отказа да бъде народен представител, за да може да се търси някакво съгласие."

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ съобщи и че партията ще подкрепи законопроекта на БСП за връщане на хартиените бюлетини, като са готови да внесат и свое предложение:

"Не мисля, че това може да се нарече "коалиция на хартиената бюлетина", а по-скоро "коалиция на избора на хората". Да уважим възможността им как да правят своя избор," каза Атанасова.

От "Продължаваме промяната" прогнозираха формиране на мнозинство в парламента:

"Виждам готовност за формиране на правителство около ГЕРБ," посочи бившият министър на образованието акад. Николай Денков пред БНР.

"Знаково беше, че БСП подкрепи кандидатурата на ГЕРБ, че лично председателят на БСП предложи тази кандидатура, което показва ангажимент на друго ниво. Те имат право на избор, но при всеки избор се носи отговорност," допълни той, визирайки изборът на председател на Народното събрание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024