Атлантическият клуб обяви обществен съвет и кампания "Свободна Украйна"

Атлантическият клуб в България обяви дарителска сметка “Свободна Украйна”, по която ще се събират средства за "защитата на свободата на Украйна". Управлението на сметката е организирано чрез представителен Обществен съвет, който ще има грижата за управлението на сметката и осигуряването на прозрачност.Негови членове са Асен Агов, Вилис Цуров, Илия Налбантов, Любомир Дацов, Сибина Григорова, Стефан Димитров, Стефан Хаджитодоров, а председател е доц. д-р Велизар Шаламанов, военен министър през 2014.

Даренията са за защитата на свободата на Украйна, хуманитарни нужди, подкрепа за бежанците и информация на правителства и широка общественост за истината за тази война.

Дарителите ще могат да заявят желанието си как да бъде насочено дарението им, като могат да избират краен бенефициент, до който да стигне сумата между Украинското посолство в София, българското правителство и филиала на Атлантическия клуб България – Украйна и Българския червен кръст (БЧК).

Изборът на сфера, в която къде да се насочи дарението, може да се посочи в основанието на превода по банков път (вижте данните по-долу).

"Воините и доброволците на Украйна защитават своята и наша свобода срещу един брутален агресор. Разбирайки колко трудно "пленената ни държава" ще вземе решение за подпомагане на законната отбрана на Украйна, ние даваме възможност на българите (а и всички желаещи по света), освен с хуманитарна помощ, да подпомогнат финансово чрез обявената сметка на Атлантическия клуб в България придобиването на защитни средства за героите на Украйна", коментира Велизар Шаламанов.

Дългосрочната цел на инициативата е "да разгласи истината за свободата и войната, за окупацията и мира, както и ненаучените уроци от ленинизма, фашизма, хитлеризма, сталинизма и Втората световна война“, се казва в изявление на организацията.

В началото на месеца Атлантическият клуб в България осъди руското нахлуване в Украйна и подкрепи санкциите, наложени срещу Русия.

Атлантическият клуб в България е създаден през 1990 г. Неговата дейност е фокусирана върху пълноценната интеграция на България в евроатлантическите структури, както и укрепването на сигурността на Запада.

Всеки, който желае да се включи в благотворителната кауза, може да направи дарение по банков път:

Титуляр: АТЛАНТИЧЕСКИ КЛУБ В БЪЛГАРИЯ

IBAN: BG82UNCR70001524798533

BIC: UNCRBGSF

Какво е временна закрила и как се взима? Въпроси и отговори в помощ на украинските бежанци


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Политика

Идва ли краят на лидерството на Матео Салвини?

Изправен пред спад в подкрепата сред избирателите си, лидерът на "Лига"  и настоящ заместник министър-председател на Италия Матео Салвини получи остра критика от основателя на партията - Умберто Боси

12:38 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024