Авария превърна основен булевард във Варна в река

Варненският булевард „Васил Левски“ бе залят от вода и превърнат в река във вторник вечер, след като магистрален водопровод се спука и предизвика огромно наводнение. Отворена бе и дупка с дълбочина два метра. Тази сутрин движението вече е възстановено, затворен остава един от подлезите.

Аварията е довела до свличане на кални маси и чакъл, в резултат на което автомобил и малък автобус са заседнали. Авариен екип се е намесил, за да помогне за извеждането на превозните средства.

Щетите от инцидента са само материални и няма пострадали.

До наводнението се е стигнало, след като магистралният водопровод Варна – Златни пясъци се е спукал малко след 20 ч. Водата е избила на ул. „Петър Скорчев“ в кв. „Бриз“, като е понесла огромна количество инертни материали от близките строежи, които са се свлекли към бул. „Васил Левски“.

Подлезът за автомобили, отвеждащ към бул. „Княз Борис I“, е затлачен с кал и временно бе непроходим.

Водоподаването в района бе временно спряно, но след това бе възстановено, след като абонатите бяха прехвърлени към стария водопровод.

Причините за спукването се разясняват от специалисти, които са на място. Днес продължават дейностите по изчистването на булеварда.

Служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков съобщи, че ще направи проверка на варненския булевард, който по думите му е строен бързо и това може да крие част от причините за възникналите проблеми. Според него това се случва, когато „се прави кампанийно строителство“.

„В много случаи се издават разрешения за строеж, просто за да започне едно строителство, след това започват преработки“, отбеляза Шишков в ефира на bTV тази сутрин. Според него този проблемите в общините са сходни, като даде пример със злополучния ремонт и пренареждането на жълтите павета в София.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024