"Бъдещето #нееготово": Лена Бориславова описа какво стои срещу ПП

Лена Бориславова описа избора на 2 октомври като битка на поколенията - "непримиримите" българи в млада и средна възраст, срещу онези, които приемат оправданията за забавеното развитие на държавата.

"Едно глупаво, наивно поколение. Родило се преди 30 години, непримиримо, наперено, младо... Мисли, че от всичко разбира, рециклира, цъка, гугълва, че и гражданска позиция има. Иска да му е чисто, да има природа, да диша що-годе свободно и да пътува, когато е удобно. Смее да се усмихва, даже бъдеще да иска", пише Бориславова в публикация във Facebook, като иронизира медийните критики включително срещу себе си.

Бившият началник на кабинета на Кирил Петков описва и алтернативните "гласове" от ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", без да посочва поименно опонентите на ПП.

"О, неразумни юроде, ти не разбираш ли, че то - бъдещето - просто #нееготово? Че няма как #КОЙ да печели, ако спрем да правим #ремонтнаремонта след ремонта?", пише тя.

"Че #ГешевЕрадост! Че предаде #Македонияяяя!! И #България на 3 морета! Какви сте вие, бе младежи? Къде ви е #татусаНаЛевски? #съсипахте я тая държава! Не ви искаме тука! Ходете си в чужбина, като онея 800 000, дето вече тръгнаха и не се върнаха", коментира още тя във Facebook. Бориславова е сред възпитаниците на Харвардския университет в ПП - факт, заради който Тошко Йорданов от ИТН реши да ѝ се подиграва от трибуната на 47 Народното събрание.

Бориславова описва като "чувство на дълбока лична отговорност" позицията, от която активът на ПП влиза в изборите на 2 октомври.

Точно преди началото на кампанията тя обяви, че отказва да се кандидатира повторно за депутат от "Промяната", за да не "отклонява вниманието".

Инфографика: Какво видяха социолозите преди изборите на 2 октомври


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024