"Бъдещето #нееготово": Лена Бориславова описа какво стои срещу ПП

Лена Бориславова описа избора на 2 октомври като битка на поколенията - "непримиримите" българи в млада и средна възраст, срещу онези, които приемат оправданията за забавеното развитие на държавата.

"Едно глупаво, наивно поколение. Родило се преди 30 години, непримиримо, наперено, младо... Мисли, че от всичко разбира, рециклира, цъка, гугълва, че и гражданска позиция има. Иска да му е чисто, да има природа, да диша що-годе свободно и да пътува, когато е удобно. Смее да се усмихва, даже бъдеще да иска", пише Бориславова в публикация във Facebook, като иронизира медийните критики включително срещу себе си.

Бившият началник на кабинета на Кирил Петков описва и алтернативните "гласове" от ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", без да посочва поименно опонентите на ПП.

"О, неразумни юроде, ти не разбираш ли, че то - бъдещето - просто #нееготово? Че няма как #КОЙ да печели, ако спрем да правим #ремонтнаремонта след ремонта?", пише тя.

"Че #ГешевЕрадост! Че предаде #Македонияяяя!! И #България на 3 морета! Какви сте вие, бе младежи? Къде ви е #татусаНаЛевски? #съсипахте я тая държава! Не ви искаме тука! Ходете си в чужбина, като онея 800 000, дето вече тръгнаха и не се върнаха", коментира още тя във Facebook. Бориславова е сред възпитаниците на Харвардския университет в ПП - факт, заради който Тошко Йорданов от ИТН реши да ѝ се подиграва от трибуната на 47 Народното събрание.

Бориславова описва като "чувство на дълбока лична отговорност" позицията, от която активът на ПП влиза в изборите на 2 октомври.

Точно преди началото на кампанията тя обяви, че отказва да се кандидатира повторно за депутат от "Промяната", за да не "отклонява вниманието".

Инфографика: Какво видяха социолозите преди изборите на 2 октомври


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024