Българинът, който надраска "Иван+Хейли" върху Колизеума, се извини пред полицията

Българинът с британско гражданство, който надраска имената "Ivan+Hayley 23" върху стена на Колизеума в Рим, се е извинил на властите за вандализма си. Това съобщава британският таблоид "Daily Mail", като цитира майор Роберто Мартина от италианската полиция.

"Колегите ми разговаряха с него и той е съжалил и се е разкаял за това, което е направил. Той се свърза с нас, след като открихме номера му от хотелските записи и му оставихме съобщение да ни се обади. Естествено, той се притесняваше за правните последствия и те му бяха обяснени", казва Мартина.

27-годишният българин Иван Димитров беше идентифициран като извършителя на вандаскалата проява в Колизеума. Той наскоро е бил на почивка с 33-годишната си приятелка Хейли в Рим. При посещението им на историческата забележителност Иван решава да издълбае с връзката си ключове своето име и това на неговата половинка върху стена от съоражението, а моментът е уловен на видео.

Заради деянието мъжът може да бъде наказан с глоба от 15 хил. евро и дори затвор до 5 години.

Пред "Daily Mail" цитираният италиански полицай посочва, че до адреса на Димитров във Великобритания е изпратена жалба, която ще се разглежда в съда в началото на следващата година.

"Не го попитахме защо го е направил. Това ще го чуе съдията. Просто му казахме, че е заподозрян и е част от разследването", посочва Мартина.

Приятелката на Димитров - Хейли, която стои до него, докато той издълба своето и нейното име върху Колизеума, не е част от жалбата.

"Той ни каза, че е много разстроен от това, което е направил, и продължаваше да се извинява за него, мисля, че се притесняваше от последствията от евентуален съдебен процес, и ние му обяснихме, че може да получи затвор между две и пет години и глоба до 15 000 евро", допълва полицаят.

Таблодиът "MailOnline" пише, че Димитров е родом от Ловеч и работи като фитнес инструктор в Бристол, Великобритания, като отделно работи и като шофьор за куриерска фирма. За неговата партньорка Хейли се съобщава, че управлява собствен бизнес за спортно хранене.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024