България изпадна в долната група на Лигата на Нациите Снимка: © facebook.com/BulgarianNationalTeam

Българският национален отбор по футбол отново не успя да победи и след 0:0 като гост на Ирландия изпадна в трета дивизия на Лигата на нациите.

В последния си двубой от втория сезон на турнира "лъвовете" се нуждаеха от задължителна победа в Дъблин, за да могат да изпреварят ирландците в класирането, но така и не съумяха да отбележат гол във вратата на съперника. За Ирландия това бе седми мач без реализирано попадение като за последно те бяха вкарали във вратата на България в мача помежду им в София на 3 септември.

Половин Европа е на Европейско по футбол, даже и Северна Македония, но ние не

Реми срещу Уелс донесе още една точка за ирландците, които с актив от 3 завършиха пред родния национален тим с неговите 2, дошли след двете равенства с този съперник. Срещу другите два отбора в групата Уелс и Финландия селекцията на Георги Дерменджиев загуби по два пъти и така закономерно се завръща в по-долната дивизия, в която бе и в първия сезон на турнира, който бе сформиран с цел да замени приятелските двубои.

Именно приятелските двубои обаче донесоха единствената победа за България през 2020-а след успеха с 3-0 над Гибралтар преди няколко дни.

Благодарим...Гибралтар! България с първа победа на футбол от една година

В официален мач националите победиха за последно Чехия на 17 ноември 2019 в европейска квалификация, която бе протоколна и за двама тима, а след поредното разочарование се засилиха и слуховете за евентуална раздяла със селекционера Дерменджиев.

Мачът в Дъблин не предложи нищо интересно като за 90-те минути имаше само един точен удар към някоя от двете врати като той бе дело на България. През второто полувреме пък ирландците удариха гредата чрез Брейди.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024