България нe се класира за финала на "Евровизия" с парчето на д-р Милен Врабевски

Снощи в Торино се проведе първият полуфинал на конкурса "Евровия". В него участват 40 страни, а България се опита да се класира с авторско парче на д-р Милен Врабевски, изпълнено от групата Intelligent Music Project и озаглавено Intention.

Българското изпъление беше под номер седем на сцената, но не се класира, за да продължи в музикалното състезание.

Авторът на Intention - д-р Милен Врабевски има компания за клинични изследвания. Той е в обществения съвет на БНР, който наскоро беше напуснат от оперната певица Александрина Пендачанска. Врабевски финансира и издигането на паметаника на Цар Самуил на площад "Александър Невски", който смути част от гражданите на София със светещите си очи. Барабанист на Intelligent Music Project е Стоян Янкулов - Стунджи. За него това е трето участие на "Евровизия".

Вторият полуфинал в Торино ще бъде на 12 май, а финалът на 14 май.

Общо 17 страни участваха в първия полуфинал: Албания, Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения.

Десет от тях се класираха за полуфинала. Това са Литва, Швейцария, Украйна, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

Музикантите от Украйна и тяхната песен "Стефания" са фаворити за победа на тазгодишното издание на конкурса в Торино, сочат букмейкърите. Страната смени своя участник по политически причини.

"Оркестър Калуш", които са украинското участие в тазгодишния конкурс за песен, се класира за финала в Торино в събота.

От началото на въоръжения конфликт в Украйна групата изразява гласно подкрепата си за украинската съпротива срещу руската инвазия в социалните медии.

Русия беше изключена от тазгодишното издание на "Евровизия", както и Беларус, по решение на Европейският съвет за радио и телевизия. България е представена в съвета от двете си обществени медии - Българското национално радио и Българската национална телевизия.

Арх. Пламен Мирянов в страната на православно-патриотичните чудеса


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024