Филмът на Шон Пен за Зеленски - "Superpower", ще се излъчи в България

България е една от дванайсетте държави, които ще станат част от световния маратон на филма на Шон Пен и Аарон Кауфман - “Superpower”, който е част от "72 часа за свобода" - инициатива на фондацията “Човечество за свобода”.

Домакини на премиерната прожекция ще бъдат от посолството на Украйна в София като датата на излъчването е 8 юни.

Правителството на Украйна подкрепи създаването на нова международна организация - Humanity for Freedom („Човечество за свобода“), която подкрепя смелостта на президента Володимир Зеленски и борбата на Украйна срещу авторитаризма.

Глобалната организация с нестопанска цел е ръководена от американския политически стратег Дейн Уотърс и световноизвестния режисьор и продуцент Аарон Кауфман. Фондацията цели да подпомогне борбата срещу авторитарните правителства чрез своята образователна и застъпническа дейност.

Филмът "Суперсила" ще се излъчи в рамките на 72 часа на 6 континента в повече от дузина държави, част от които е и България. Сред градовете, в които ще може да се гледа филмът, са Лондон, Вашингтон, Рим, Тбилиси, София, Абуджа, Токио, Сидни и Буенос Айрес.

През 2022 година Шон Пен и Аарон Кауфан посещават Украйна шест пъти, за да създадат документален портрет на украинския президент и на неговото военно ръководство. Още преди да бъде окончателно завършен документалният филм бива избран да открие международния филмов фестивал „Берлинале“ 2023, където получава бурни овации и изключително положителни отзиви.

Шон Пен заяви, че „идеята на „Човечество за свобода“ и „Суперсила“ е да издигнат гласовете на надеждата и да повишат осведомеността за важността на борбата на Украйна за свобода и справедливост."

Текущите усилия на „Човечество за свобода" включват глобална мултимедийна комуникационна дейност, насочваща вниманието към атаките срещу свободата от страна на авторитарните режими, работа за противодействие на глобалната заплаха от руската паравоенна група „Вагнер“, осъществяване на дейности за подпомагане на връщането на отвлечените украински деца от Русия и подкрепа на онези смели защитници и лидери, които им се противопоставят в името на правата и свободите за всички нас.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023

"Щурм Z": Наказателните отряди за пияни и неизпълнителни руски войници

Малцина от изпратените в "Щурм Z" оцеляват на бойното поле

16:01 - 03.10.2023

Св. Синод не може да отвори руската църква в София, защото няма правомощията

Св. Синод изразява "надежда", че руската църква в София може да бъде отново отворена.

15:24 - 03.10.2023

Трима учени взеха Нобеловата награда за физика за откритие в света на електроните

"Вече можем да отворим вратата към света на електроните"

15:07 - 03.10.2023