Бащата на Джокович се появи в агитка с лика на Путин: ,,Да живее Русия"

Светът позабрави за миналогодишните скандали около отказа на Новак Джокович да се ваксинира преди Australian Open. Сега бившият №1 сякаш съумя да обърне публиката в Мелбърн на своя страна въпреки спекулациите, че се преструва на контузен, за да разконцентрира противниците си, след мача му с Андрей Рубльов.

Колкото и активно да се бори за обичта на тенис феновете, сърбинът систематично среща една огромна пречка да я получи - действията и изказванията на неговия баща Сърджан Джокович

Бащата на Новак се замеси в нов скандал, след като бе заснет с фенове пред Rod Laver Arena, развяващи руски знамена с лика на Владимир Путин. На видеото се вижда как Сърджан казва: "Да живее Русия".

Мъжът до него носи тениска с надпис "Където сме ние, там е Русия" и символа "Z", който руската пропаганда превърна в емблема на войната срещу Украйна.

Организаторите на първия турнир от Големия шлем за сезона реагираха със становище, че са "информирали и напомнили" на играчите и екипите им, че е забранено да бъдат показвани руски знамена именно поради войната в Украйна - тема, която не бе подмината през изминалата седмица в Мелбърн.

Четирима от феновете, с които Сърджан е заснет, са задържани за разпит. По време на предходния мач на Рубльов, имаше провокация от страна на фенове, които показват украински флаг. Световният №6, който е руснак, живее и тренира в Испания и се възползва от правилото на Международната федерация по тенис да се състезава под неутрален флаг.

Рубльов е най-активният противник на войната на Путин сред състезателите от страната си, като първи зае категорична позиция срещу инвазията в Украйна и продължава да го прави открито до днес.

В срещата от втори кръг срещу Емил Руусовуори, Рубльов се оплака, че е обиждан и подчерта, че няма никакъв проблем с украинското знаме и националността на хората от трибуните, а само с това, че е нагрубяван без причина.

Сърджан Джокович сравни карантината на сина си с разпятието на Христос: "Газят Новак, газят и сръбския народ"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024