Раната зараства, но белегът остава - така беше преди, сега е друго. Живеем във време, в което много неща са възможни - да се направи ваксина за по-малко от година, да се пращат хора на Луната в частни мисии, манекенките по световните подиуми да са над 65 г. Защо тогава да не можем да се справим с едни белези?

Малко са хората, пощадени от съдбата по отношение на белезите. Повечето от нас имат по някое изгаряне, някой и друг шев от лош късмет или операция. Това са нещата от живота. 

Масовото възприятие обаче е, че нищо не помага за тяхното махане. 

Cicavit DM+ Cicartices е нов медицински продукт на френската дерматологична компания SVR, който дава обещаващи резултати. Може да се ползва за белези до две години, а клиничните изследвания го определят като малка революция. 

Cicavit DM+ Cicartices е подходящ както за лице, така и за тяло. Има няколко неща, които трябва да знаете. Първо, за да го прилагате, трябва да изчакате раната да се затвори, защото има риск от ремоделиране. Ако сте претърпели операция, е необходимо да минат две-три седмици, да ви бъдат свалени шевовете или да са се резорбирали напълно. Преценката за това кога да започне лечението в подобни случаи е най-добре да се направи от лекар. 

Не може да се ползва за белези в устата, както и върху лигавиците. Ако раната ви вече зараства, но все още сълзи в бистър цвят, тогава няма проблем да започнете с нанасянето на продукта. 

Като цяло Cicavit DM+ Cicartices е изключително подходящ за всякакви големи белези, увредени участъци от кожа, повърхностни изгаряния и е за деца над 3 години и възрастни. 

Текстурата представлява силиконов гел, който поддържа необходимата за заздравяването на раната влажна среда, като прави бариерна защита. 

Това, което веднага ще усетите, е успокоение и облекчаване на сърбежа, намаляване на червенината и на опъването. Гелът предовратява образуването на дебели твърди и червени белези. Когато става дума за по-стари белези, продуктът има функцията да ги изравнява и да ги изглажда, както и да ги прави по-малко видими. 

Важно е да се знае, че силиконът, който се ползва в Cicavit DM+ Cicartices, не е от типа CMR, за който се смята, че е канцерогенен. Към силиконите има и други забележки - а именно, че не са добре за околната среда, тъй като са трудно разградими и водят до натрупване. Видът силикон, който ползват SVR е с високо молекулно тегло, което означава, че трудно се измива от тялото ви, но много лесно се елиминира от пречиствателните станции. 

Основната формула на Cicavit DM+ Cicartices съдържа три съставки, които стимулират възстановяването на кожата и синтеза на колаген, ограничават полепването на патогенни бактерии и ребалансират микробиома на кожата. 

Препоръчва се продуктът да се използва в продължение на месец. 

Клиничното изследване на Cicavit DM+ Cicartices включва доста тежки случаи на лечение като радиационен дерматит след лечение на рак на гърдата, повърхностно изгаряне втора степен и др. То прави директни сравнения с преки конкуренти, вече утвърдени в медицината по света и показва по-добри резултати най-малко по един показател.

Още няколко често срещани случая, при които успешно можете да ползвате Cicavit DM+ Cicartices са белези от акне, след секцио, след лазерно отстраняване на татуировки. 

За момента продуктът не се препоръчва за употреба от бременни жени. Тъй като изделието е медицински продукт, е най-добре честотата на употребата му и продължителността да се консултира с лекар. 


SVR и проект "Красива кожа" - французите ги разбират тези неща


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"

Евростат: България е втора по бедност в ЕС след Румъния

Над 1/3 от населението на страната е изложено на бедност и материални лишения

Меркел посети Ердоган за последно - разбраха се за бежанците и за преговори с талибаните

Германският канцлер беше на визита в имение в Истанбул

Елтън Джон оглави британските чартове за първи път от 16 г. със съдействието на Дуа Липа

Първата му поява на върха беше през 1976, а последната - през 2005 г.

Най-скъпоплатените баскетболисти и бизнес начинанията им

ЛеБрон Джеймс води класацията на Forbes за осма поредна година