Раната зараства, но белегът остава - така беше преди, сега е друго. Живеем във време, в което много неща са възможни - да се направи ваксина за по-малко от година, да се пращат хора на Луната в частни мисии, манекенките по световните подиуми да са над 65 г. Защо тогава да не можем да се справим с едни белези?

Малко са хората, пощадени от съдбата по отношение на белезите. Повечето от нас имат по някое изгаряне, някой и друг шев от лош късмет или операция. Това са нещата от живота.

Масовото възприятие обаче е, че нищо не помага за тяхното махане.

Cicavit DM+ Cicartices е нов медицински продукт на френската дерматологична компания SVR, който дава обещаващи резултати. Може да се ползва за белези до две години, а клиничните изследвания го определят като малка революция.

Cicavit DM+ Cicartices е подходящ както за лице, така и за тяло. Има няколко неща, които трябва да знаете. Първо, за да го прилагате, трябва да изчакате раната да се затвори, защото има риск от ремоделиране. Ако сте претърпели операция, е необходимо да минат две-три седмици, да ви бъдат свалени шевовете или да са се резорбирали напълно. Преценката за това кога да започне лечението в подобни случаи е най-добре да се направи от лекар.

Не може да се ползва за белези в устата, както и върху лигавиците. Ако раната ви вече зараства, но все още сълзи в бистър цвят, тогава няма проблем да започнете с нанасянето на продукта.

Като цяло Cicavit DM+ Cicartices е изключително подходящ за всякакви големи белези, увредени участъци от кожа, повърхностни изгаряния и е за деца над 3 години и възрастни.

Текстурата представлява силиконов гел, който поддържа необходимата за заздравяването на раната влажна среда, като прави бариерна защита.

Това, което веднага ще усетите, е успокоение и облекчаване на сърбежа, намаляване на червенината и на опъването. Гелът предовратява образуването на дебели твърди и червени белези. Когато става дума за по-стари белези, продуктът има функцията да ги изравнява и да ги изглажда, както и да ги прави по-малко видими.

Важно е да се знае, че силиконът, който се ползва в Cicavit DM+ Cicartices, не е от типа CMR, за който се смята, че е канцерогенен. Към силиконите има и други забележки - а именно, че не са добре за околната среда, тъй като са трудно разградими и водят до натрупване. Видът силикон, който ползват SVR е с високо молекулно тегло, което означава, че трудно се измива от тялото ви, но много лесно се елиминира от пречиствателните станции.

Основната формула на Cicavit DM+ Cicartices съдържа три съставки, които стимулират възстановяването на кожата и синтеза на колаген, ограничават полепването на патогенни бактерии и ребалансират микробиома на кожата.

Препоръчва се продуктът да се използва в продължение на месец.

Клиничното изследване на Cicavit DM+ Cicartices включва доста тежки случаи на лечение като радиационен дерматит след лечение на рак на гърдата, повърхностно изгаряне втора степен и др. То прави директни сравнения с преки конкуренти, вече утвърдени в медицината по света и показва по-добри резултати най-малко по един показател.

Още няколко често срещани случая, при които успешно можете да ползвате Cicavit DM+ Cicartices са белези от акне, след секцио, след лазерно отстраняване на татуировки.

За момента продуктът не се препоръчва за употреба от бременни жени. Тъй като изделието е медицински продукт, е най-добре честотата на употребата му и продължителността да се консултира с лекар.


SVR и проект "Красива кожа" - французите ги разбират тези неща


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024