Бербатов даде пример как БФС изнудва клубове да отменят подписките си за изборен конгрес Снимка: © Булевард България

Димитър Бербатов обяви официално, че ще се кандидатира отново за президент на Българския футболен съюз на предстоящия конгрес на 18 март. Той обвини настоящото ръководство, начело с Борислав Михайлов, че оказва натиск върху клубове да отменят подписката си за провеждане на изборите.

Споровете между Михайлов и Бербатов дали в дневния ред на конгреса присъства точка за избор на ръководство, продължават. Бившият вратар, който спечели вота в края на 2021 по много спорен начин, заявява, че няма да има ново гласуване, но претендентът внесе подписка с нужния брой клубове, които желаят да има избори.

 Борислав Михайлов отхвърли подписката на Бербатов, но изборен конгрес ще има Борислав Михайлов отхвърли подписката на Бербатов, но изборен конгрес ще има

Дневният ред на конгреса обаче вече е ясен - освен гласуването на бюджета за период 2022-2026 г., има следващи точки, включващи освобождаване от длъжност на президента на БФС и на членовете на Изпълнителния комитет и избор на нов президент и изпълнителен комитет за периода 2022-2026 г.

Според бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“ БФС прави всичко възможно да отмени вота. Той даде пример с президента на женския футболен клуб "Олимпия" (Шумен) Панайотис Папас, който е бил подложен на натиск.

Бербатов даде пример как БФС изнудва клубове да отменят подписките си за изборен конгрес

"Тъй като конгресът е изборен, учудващо продължават да се натискат клубовете да си оттеглят пълномощните и да подписват контрадекларации. Най-пресният пример е от тази сутрин, от Шумен. Човекът даде гласност на това, което се е случило. Тези неща продължават да се случват. Въпросът е защо, при положение че конгресът ще е изборен. Да не би да се подготвя някакъв ход на БФС, чрез който да отменят конгреса?“, попита Бербатов на пресконференция, която даде пред медиите.

Папас разкри пред „Дарик“, че след като е подкрепил подписката на Димитър Бербатов, от БФС подали сигнал до прокуратурата за проверки срещу шуменския клуб за отнемане на лиценз. Той твърди, че получил обаждане от съюза, в което му било заявено, че сигналът ще бъде оттеглен само ако отмени подписката си в подкрепа на претендента за президентския пост в БФС.

Бербатов заяви още, че част от решенията на Борислав Михайлов след избирането му на 12 октомври 2021 г. били включени в програмата на неговия екип. "Представят се наши идеи като техни, а бяха заложени още от миналия април в програмата ни“, заяви той и обвини съюза в „симулиране на някакъв вид дейност“.

Димитър Бербатов - БФС нередности

Бившият национал поиска медиите да бъдат допуснати в залата на 18 март, а не както се случи миналата година, да чакат отвън и да не разполагат с информация за протичането на вота. Той иска още кандидатите за президент да излъчат свои представители в комисиите по броене и в секретариата.

"Да, аз и моят екип ще успеем. Знам какво сме направили, колко безсънни нощи сме имали и ще имаме. Знам кой от хората ми с какъв морален компас е", каза Бербатов.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гуинет Полтроу и странният съдебен процес срещу нея, който завладя социалните мрежи

Актрисата Гуинет Полтроу е изправена пред оспорвана съдебна битка, в центъра на която е ски инцидент от 2016 г.

14:23 - 25.03.2023

Отстъпки за гориво срещу доставка на храни в селата. Кабинетът обмисля нови компенсации за бизнеса

Служебният кабинет обмисля нови мерки, с които да се бори с инфлацията

12:11 - 25.03.2023

Макрон свали "луксозния" си часовник по време на интервю - и си навлече критики

Някои твърдят, че часовникът на Макрон струва близо 80 хил. евро, докато други дават далеч по-ниска цена от 2400 евро.

11:36 - 25.03.2023

Байдън и Трюдо представиха единен фронт срещу авторитарните режими

Срещата между двамата лидери идва само дни след визитата на Си Дзинпин в Москва

09:04 - 25.03.2023

Явор Божанков: Борисов е на финала на кариерата си, но колко ще продължи този финал?

Има външнополитически риск България трайно да бъде откъсната от сърцето на Европа

09:00 - 25.03.2023

ГЕРБ постави условие пред ПП за преговори в новия парламент

Контролът на Министерството на финансите се оказа критичната точка за ГЕРБ

21:26 - 24.03.2023