Създателят на Microsoft Бил Гейтс обяви, че вече е получил първата доза от ваксината срещу Covid-19. 

"Едно от предимствата на това, че съм на 65 години, е, че имам право да получа ваксината срещу Covid-19. Тази седмица ми поставиха първата доза и се чувствам прекрасно. Благодаря на всички учени, участници в изпитанията, регулатори и здравни служители от първа линия за това, че ни помогнахте да стигнем дотук", пише Гейтс в своя Twitter-профил, където споделя снимка от ваксинирането си. 

Милиардерът беше превърнат в антигерой на масовите конспиративни теории, отричащи съществуването на коронавирусната пандемия. Гейтс беше набеждаван в продължение на месеци, че участва в световен заговор за "чипиране" на човечеството с наночастици, чрез които хората да бъдат следени и контролирани. 

Междувременно фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" се ангажира да дари 350 млн. долара за подпомагането на изследванията за нови ваксини - включително за населението на бедни държави. Семейството дарява милиарди от състоянието си за медицински каузи в последните години. 

В края на 2020 г. той създаде и свой подкаст с актрисата Рашида Джоунс, в който коментира теми от пандемиите на бъдещето до причините за разпространението на конспиративни теории. 

Новината за ваксинирането му провокира и доста шеги в Twitter: "Сега вече Бил Гейтс ще знае къде се намира Бил Гейтс през цялото време", "Кръгът на чипирането се затвори!",  "Любителите на конспирации сигурно имплодират при тази гледка", "Бил Гейтс най-после поема контрол върху себе си", "Ще бъде чудесно, ако Гейтс опита от собственото си лекарство - например внезапно да разбере, че се ъпдейтва, докато се занимава с нещо много важно"...

AstraZeneca не може да изпълни обещаните дози за Европа


Прочети