BILLA България и фондация „Искам бебе“ ще дадат шанс на 12 двойки с репродуктивни проблеми да опитат да сбъднат мечтата си, а именно да станат родители.

Те ще получат финансова подкрепа от компанияти и фондацията, които за шеста поредна година обединяват усилия зад значимата кауза. Сумата за 2021 г., която BILLA България предоставя на „Искам бебе“ е на обща стойност от 50 450 лв.

От тях 50 хиляди лева са под формата на корпоративно дарение, а останалите са били събрани след лична инициатива на служители от филиала на търговската верига в Костинброд.

„Горд съм, че екипът на BILLA България припознава каузата в помощ на семействата с репродуктивни проблеми и че сред екипите ни има хора, които са отделили от личните си средства, за да помогнат“, каза изпълнителният директор на търговската верига за страната Норберт Мисбрандт.

„Нашата мисия е да подкрепяме двойки с репродуктивни проблеми, но и да информираме обществото с цел да насърчим разбиране и съпричастност. Ето защо настоящата кампания изрази благодарност за подкрепата към клиентите на BILLA България, защото техният избор на търговска верига за пазаруване е и избор в подкрепа на кауза“, добави той.

Социалното измерение на кампанията с послание „Благодарим ти, че пестиш“ достигна до клиентите и служителите на веригата благодарение и на личните истории, споделени от вече щастливи родители и двойки, които още вървят по пътя към сбъдването на мечтата си. Служителите от магазина в Костинброд са били вдъхновени от каузата и не са спестили средства в нейна подкрепа.

BILLA и "Искам бебе" заедно в помощ на мечтата на Йосислава

„Благодарение на партньорската ни инициатива с BILLA България, 43 двойки получиха шанса да чуят думите „мама“ и „татко” през първите пет години от провеждане на кампанията. Докато течеше настоящото издание, посрещнахме нови две двойки близнаци, с което здравите бебета, чийто път проправиха общите ни усилия, са вече 22“, сподели Радина Велчева, основател на фондация "Искам бебе".

Повече информация за партньорството между BILLA България и фондация „Искам бебе“ можете да намерите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски получи бустерна доза от медсестрата на Борисов

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ