BILLA България дарява над 50 хил. лв., за да даде шанс на 12 двойки да станат родители

BILLA България и фондация „Искам бебе“ ще дадат шанс на 12 двойки с репродуктивни проблеми да опитат да сбъднат мечтата си, а именно да станат родители.

Те ще получат финансова подкрепа от компанияти и фондацията, които за шеста поредна година обединяват усилия зад значимата кауза. Сумата за 2021 г., която BILLA България предоставя на „Искам бебе“ е на обща стойност от 50 450 лв.

От тях 50 хиляди лева са под формата на корпоративно дарение, а останалите са били събрани след лична инициатива на служители от филиала на търговската верига в Костинброд.

„Горд съм, че екипът на BILLA България припознава каузата в помощ на семействата с репродуктивни проблеми и че сред екипите ни има хора, които са отделили от личните си средства, за да помогнат“, каза изпълнителният директор на търговската верига за страната Норберт Мисбрандт.

„Нашата мисия е да подкрепяме двойки с репродуктивни проблеми, но и да информираме обществото с цел да насърчим разбиране и съпричастност. Ето защо настоящата кампания изрази благодарност за подкрепата към клиентите на BILLA България, защото техният избор на търговска верига за пазаруване е и избор в подкрепа на кауза“, добави той.

Социалното измерение на кампанията с послание „Благодарим ти, че пестиш“ достигна до клиентите и служителите на веригата благодарение и на личните истории, споделени от вече щастливи родители и двойки, които още вървят по пътя към сбъдването на мечтата си. Служителите от магазина в Костинброд са били вдъхновени от каузата и не са спестили средства в нейна подкрепа.

BILLA и "Искам бебе" заедно в помощ на мечтата на Йосислава

„Благодарение на партньорската ни инициатива с BILLA България, 43 двойки получиха шанса да чуят думите „мама“ и „татко” през първите пет години от провеждане на кампанията. Докато течеше настоящото издание, посрещнахме нови две двойки близнаци, с което здравите бебета, чийто път проправиха общите ни усилия, са вече 22“, сподели Радина Велчева, основател на фондация "Искам бебе".

Повече информация за партньорството между BILLA България и фондация „Искам бебе“ можете да намерите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Спаси София" публикувa автобиографиите на новите кадри в общинските дружества

В четвъртък с гласовете на ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и отцепниците от "Възраждане" бяха сменени бордовете на шест ключови общински фирми.

19:39 - 16.07.2024
Кино и сериали

Том Круз виси от борда на самолет в поредна смела каскада за "Мисията невъзможна"

На разпространен в социалните мрежи видеоклип се вижда как 62-годишният актьор се държи за долната част на жълт биплан Stearman

18:48 - 16.07.2024
Важно днес

15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево, Голям пожар има и в Стрелча

Пожарникари и доброволци се надпреварват с пламъците и горещото време в цялата страна.

18:08 - 16.07.2024
Важно днес

Българин стана единственият ученик в света с "двойно злато" от олимпиади по биология и химия

Виктор Лилов е единственият европеец в топ 10 на Международната олимпиада по биология за 2024 г.

17:13 - 16.07.2024
Важно днес

Гърция ограничава работата на някои работещи заради високите температури

Мярката в Гърция ще се отнася за редица професии, сред които строители, доставчици на храна и куриери

17:10 - 16.07.2024