BILLA България и фондация „Искам бебе“ ще дадат шанс на 12 двойки с репродуктивни проблеми да опитат да сбъднат мечтата си, а именно да станат родители.

Те ще получат финансова подкрепа от компанияти и фондацията, които за шеста поредна година обединяват усилия зад значимата кауза. Сумата за 2021 г., която BILLA България предоставя на „Искам бебе“ е на обща стойност от 50 450 лв.

От тях 50 хиляди лева са под формата на корпоративно дарение, а останалите са били събрани след лична инициатива на служители от филиала на търговската верига в Костинброд.

„Горд съм, че екипът на BILLA България припознава каузата в помощ на семействата с репродуктивни проблеми и че сред екипите ни има хора, които са отделили от личните си средства, за да помогнат“, каза изпълнителният директор на търговската верига за страната Норберт Мисбрандт.

„Нашата мисия е да подкрепяме двойки с репродуктивни проблеми, но и да информираме обществото с цел да насърчим разбиране и съпричастност. Ето защо настоящата кампания изрази благодарност за подкрепата към клиентите на BILLA България, защото техният избор на търговска верига за пазаруване е и избор в подкрепа на кауза“, добави той.

Социалното измерение на кампанията с послание „Благодарим ти, че пестиш“ достигна до клиентите и служителите на веригата благодарение и на личните истории, споделени от вече щастливи родители и двойки, които още вървят по пътя към сбъдването на мечтата си. Служителите от магазина в Костинброд са били вдъхновени от каузата и не са спестили средства в нейна подкрепа.

BILLA и "Искам бебе" заедно в помощ на мечтата на Йосислава

„Благодарение на партньорската ни инициатива с BILLA България, 43 двойки получиха шанса да чуят думите „мама“ и „татко” през първите пет години от провеждане на кампанията. Докато течеше настоящото издание, посрещнахме нови две двойки близнаци, с което здравите бебета, чийто път проправиха общите ни усилия, са вече 22“, сподели Радина Велчева, основател на фондация "Искам бебе".

Повече информация за партньорството между BILLA България и фондация „Искам бебе“ можете да намерите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова напуска телевизията

Журналистика ще работи с Димитър Бербатов

ПП започва преговори с БСП и ДБ още в събота

Андрей Гюров: "Има много добра база за продължаване на разговорите и намиране на съгласие"

Румен Радев връчи мандата на Асен Василев

Вижте церемонията на живо

Кои държави нямат посолства, но имат посланици за България

Русия няма да е единствената държава без посолство в София

Петков: Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората

Никой дипломат не може да си позволява да поставя ултиматуми на България, заяви премиерът в оставка

Митрофанова ще поиска закриване на Руското посолство в София

Митрофанова посети МВнР след отказа от подчинение на ултиматума ѝ

БСП се връща към преговори с ПП след номинацията на Асен Василев за премиер

ИТН не смята да подкрепя Василев, а си представиха Никола Минчев на мястото на Кирил Петков