Бивш кандидат на ГЕРБ за районен кмет е назначен за управител на Спортния тотализатор Снимка: © "Капитал"

Българският спортен тотализатор (БСТ) вече си има нов ръководител. Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев е освободил трима от членовете на Управителния съвет на държавното предприятия, като сред тях са изпълнителният директор на БСТ и председателят на борда, става ясно от прессъобщение от ведомството.

Досегашният директор на предприяето Ангел Иванов, който пое поста само преди около три месеца, ще бъде сменен от Георги Тарлеков. В момента той е началник-отдел "Финансово-счетоводни дейности и човешки ресурси" в община "Връбница", съобщава изданието "Mediapool".

Тарлеков досега е бил съветник на спортния министър Илиев по финансовите въпроси. Той е и бивш кандидат на ГЕРБ за районен кмет на столичния квартал "Люлин". В биографичната справка, представена от МС, обаче се акцентира върху това, че той е "финансист с дългогодишен опит в администрацията, мениджмънта и управлението на финанси и проекти". Придобил е магистърски степени по мениджмънт и маркетинг, банки и финансов бизнес и управление на администрацията.

Новината идва малко след като стана ясно, че Държавната консолидационна компания (ДКК) също ще е с ново ръкодство. Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши, че партията му може да напусне управлението. Борисов изрази недоволство, че ПП-ДБ извършвали "поголовни" кадрови смени само с техни хора - като за пример даде именно смените на ДКК и тотото. Промените и в двете предприятия вече са факт.

Освен директорът на Българския спортен тотализатор са освободени и други двама членове на Управителния съвет - Таня Андреева и Галина Заркова. На тяхно място са назначени Рада Гьонова и Петър Пейчев.

Гьонова е описвана като дългогодишен служител на БСТ с експертиза в областта на хазарта. По образование е юрист, също така е магистър по стопанско управление и по право на Европейския съюз.

Пейчев притежава богат опит в реализация на проекти, свързани с аудио-визуални продукти, включително и на такива, финансирани от европейски програми. Бил е управител на водеща продуцентска компания у нас.

Според съобщението на ведомството промяната цели "подобряване на дейността на БСТ, предприемане на мерки за оптимизация и усвояване на възможностите, които законът предоставя за развитие на държавния оператор с цел увеличаване на генерираните приходи и осигуряване на повече средства за спорт чрез отчисленията от БСТ."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024