Зам.-кмет на София се оказа новият директор на НКЖИ

Подалият оставка зам.-кмет на София Кристиан Кръстев е станал председател на Управителния съвет на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Новината беше съобщена от "Дневник", 10 дни след като Кръстев изненадващо обяви, че напуска администрацията на Столична община.

Мотивите му тогава бяха обявени като "лични", макар че той сам призна пред БТА, че е спечелил конкурс за нова позиция в сферата на транспорта.

  • Кръстев обаче не разкри, че бъдещият му работодател ще е държавна структура под ръководството на служебния кабинет - НКЖИ е част от активите на Министерството на транспорта.

46-годишният Кръстев беше служебен министър на транспорта в кабинета на Марин Райков по време на президентския мандат на Росен Плевнелиев. Преди това е работил като директор в българското подразделение не "Уиз еър", председател на СД на "Летище Бургас" и "Пристанище Варна". Управлявал е и франчайзите на Fedex и австрийските пощи в България.

През януари 2020 г. той беше назначен за зам.-кмет на София в екипа на Фандъкова като част от намеренията ѝ да обнови екипа си по време на последния си мандат като кмет.

Предишният отговорник за транспорта в Столична община Евгени Крусев подаде оставка и прекара 4 години в разследвания и съдебни дела заради ремонта на "Граф Игнатиев", но през пролетта на 2022 г. беше окончателно оправдан от ВКС.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024