Бившата депутатка от "Възраждане" Цвета Галунова влезе в листите на БСП

Цвета Галунова, която до преди месец беше депутат от ПГ на "Възраждане", ще се яви на следващите парламентарни избори като част от листата на БСП във Велико Търново.

27-годишната шахматистка Галунова влезе в 47 Народно събрание като представител на т.нар. "гражданска квота" на "Възраждане". Една от инициативите, с които ще се запомни, беше прословутият дебат за въвеждането на 50% квота за българска музика по БНТ и БНР, при която Ицо Хазарта влезе в спор с естрадни величия при дискусия в Народното събрание.

Костадин Костадинов обаче реши да не я включва в листите на "Възраждане" за изборите на 2 октомври с оправданието, че "избирателите го искали" и с признанието, че част от депутатите му са водили разговори с "виновниците за състоянието на страната", без да искат разрешение от партийното ръководство.

Според последното решение на Националния съвет на БСП Галунова ще заема четвърто място в листата на партията във Велико Търново, начело на която застава Явор Божанков. От същия избирателен район тя влезе и с листата на "Възраждане".

Дали ще успее да си осигури присъствие в 48 НС обаче не е сигурно - на последните избори БСП спечели само един мандат от Велико Търново и той беше за водача на листата Божанков.


Ицо Хазарта се оказа самотен воин срещу кампанията за "спасителни пояси за некадърници" с административни квоти: "Когато съм правил хубави песни, съм изкарвал хубави пари. Когато не съм правил хубави песни, не съм се карал по комисии, за да искам със закон моята тъпа песен да се върти".

"Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Съвременната българска музика в огромната ѝ част е отвратителна, освен това няма никакъв белег на това, че е българска. Съвременната българска музика е с бийтове, купени по 20 евро, с простотии в речитатив. Ако се въведат квоти наред с чалгията, тази простотия ще бъдат длъжни да я въртят по БНТ и БНР. Тя няма белезите на тематично българска музика. Няма и стойност. Ако има стойностна българска музика, в огромната си част тя е правена преди няколко десетилетия", коментира той.

"Иде нашенската музика"

Бившият депутат от "Възраждане" Елена Гунчева отново уличи Костадин Костадинов във връзки с ГЕРБ - този път заради финансирането на учебника по Родинознание, който председателят на "Възраждане" разпространява от около 5 години.

Изданието се раздава безплатно, като в него се посочва изрично, че то се подпомага от фондация "Българска памет", която е създадена и ръководена от Милен Врабевски.

Елена Гунчева уличи Костадинов във връзка с ГЕРБ през Милен Врабевски


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Европа прие нови правила за старите дрехи и обувки

ЕП подкрепи предложението за въвеждане на продуктови такси за текстила до 1 януари 2025 г

10:58 - 27.02.2024
Важно днес

Червеният пират и други приказки: ГДБОП обяви и Габриел за заплашена

Освен съдия Владислава Цариградска, заплахи има и към министърът на външните работи и ротационен премиер Мария Габриел, както и към други министри.

08:10 - 27.02.2024
Важно днес

Продължава издирването на 17-годишната Ивана от Дупница

От началото на акцията, те са обходили над 600 декара площ.

07:24 - 27.02.2024
Политика

Швеция вече няма пречки пред членството си в НАТО

Кандидатурата на Стокхолм беше подадена още през 2022 г. в отговор на руската инвазия в Украйна

18:04 - 26.02.2024
Важно днес

Екипът на Навални търси място за публично поклонение до края на седмицата

Все още се търси зала за сбогуване с опозиционния лидер

17:47 - 26.02.2024
Важно днес

Израел бомбардира нови части от Ливан, за да удари "терористични цели" на "Хизбула"

Съобщава се, че най-малко двама членове на "Хизбула" са убити

17:47 - 26.02.2024
Важно днес

Прокуратурата няма да оспорва най-леката мярка "подписка" на Христо Шопов

Причината - няма данни за опасност той да се укрие или да извърши престъпление

16:50 - 26.02.2024
Политика

Второ разследване за взривовете на "Северен поток" е прекратено. Какво откри проверката

Имало е "умишлен саботаж" на газопроводи, но не е ясно кой стои зад него

16:26 - 26.02.2024