Бившата депутатка от "Възраждане" Цвета Галунова влезе в листите на БСП

Цвета Галунова, която до преди месец беше депутат от ПГ на "Възраждане", ще се яви на следващите парламентарни избори като част от листата на БСП във Велико Търново.

27-годишната шахматистка Галунова влезе в 47 Народно събрание като представител на т.нар. "гражданска квота" на "Възраждане". Една от инициативите, с които ще се запомни, беше прословутият дебат за въвеждането на 50% квота за българска музика по БНТ и БНР, при която Ицо Хазарта влезе в спор с естрадни величия при дискусия в Народното събрание.

Костадин Костадинов обаче реши да не я включва в листите на "Възраждане" за изборите на 2 октомври с оправданието, че "избирателите го искали" и с признанието, че част от депутатите му са водили разговори с "виновниците за състоянието на страната", без да искат разрешение от партийното ръководство.

Според последното решение на Националния съвет на БСП Галунова ще заема четвърто място в листата на партията във Велико Търново, начело на която застава Явор Божанков. От същия избирателен район тя влезе и с листата на "Възраждане".

Дали ще успее да си осигури присъствие в 48 НС обаче не е сигурно - на последните избори БСП спечели само един мандат от Велико Търново и той беше за водача на листата Божанков.


Ицо Хазарта се оказа самотен воин срещу кампанията за "спасителни пояси за некадърници" с административни квоти: "Когато съм правил хубави песни, съм изкарвал хубави пари. Когато не съм правил хубави песни, не съм се карал по комисии, за да искам със закон моята тъпа песен да се върти".

"Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Съвременната българска музика в огромната ѝ част е отвратителна, освен това няма никакъв белег на това, че е българска. Съвременната българска музика е с бийтове, купени по 20 евро, с простотии в речитатив. Ако се въведат квоти наред с чалгията, тази простотия ще бъдат длъжни да я въртят по БНТ и БНР. Тя няма белезите на тематично българска музика. Няма и стойност. Ако има стойностна българска музика, в огромната си част тя е правена преди няколко десетилетия", коментира той.

"Иде нашенската музика"

Бившият депутат от "Възраждане" Елена Гунчева отново уличи Костадин Костадинов във връзки с ГЕРБ - този път заради финансирането на учебника по Родинознание, който председателят на "Възраждане" разпространява от около 5 години.

Изданието се раздава безплатно, като в него се посочва изрично, че то се подпомага от фондация "Българска памет", която е създадена и ръководена от Милен Врабевски.

Елена Гунчева уличи Костадинов във връзка с ГЕРБ през Милен Врабевски


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ и "Спаси София" предложиха план за мащабни промени в движението в центъра на София

Предвиждат се мащабни промени в организацията на движение и паркирането в центъра на София

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024