Виолета Сечкова - бивша ТВ водеща и бивша съсобственичка в продуцентската компания "No Frame" - е назначена за почетен консул на Република Корея в Пловдив. Назначението й е одобрено от Министерски съвет и беше оповестено от пресслужбата на правителството.

В информацията се посочва, че тя е собственик на дружеството "Синопойнт" ЕООД, което е официален ритейлър на Samsung за България.

34-годишната Сечкова е бивш модел, работила е като асистентка в "Сблъсък" и водеща на няколко лайфстайл-предавания в един от каналите на bTV и TV2 (преименувана на ProBG и по-късно продала честотите си за национално излъчване на TV7).

В най-активния период на TV7 при управлението на Николай Бареков, Сечкова беше продуцент на множество публицистични и развлекателни предавания в ефира на телевизията. До 2014 г. тя беше съдружник в компанията "No Frame" с настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков, но след фалита на TV7 двамата напуснаха дружеството.

Сечкова е дългогодишна партньорка на Александър Сталийски - бизнесмен, който беше посочен от бившия собственик на КТБ Цветан Василев (спонсор на TV7) за приближен на премиера Бойко Борисов още от годините на първия му мандат 2009-2013. През 2016 г. Василев твърдеше, че е бил рекетиран от него по нареждане на министър-председателя. На тези твърдения Сталийски отговори с твърдение, че зараду ударното отразяване на протестите пред къщата на Борисов в Банкя през пролетта на 2013 г., водено от TV7, Василев го скарал с премиера, с когото иначе спортували, гледали мачове и играели заедно карти.

През лятото на 2020 г. в разгара на протестите срещу правителството, собственикът на "Хиполенд" Мариан Колев каза, че е получил предложение да продаде бизнеса си от "съдружничка" във фирма, свързана с Александър Сталийски.

"Не познавам Сталийски и Пеевски. Имах предложение да ми бъде купен бизнесът от съдружничка на фирма на Сталийски, а впоследствие един от близките на Сталийски си позволил да предупреди, че ако протестирам, бизнесът ми ще фалира за пет минути", каза изпълнителният директор на „Хиполенд“. Това се случи малко след като няколко държавни агенции бяха изпратени на нарочна инспекция в офисите и складовете му, след като той се оплака от полицейско насилие срещу сина му по време на протестите.

Сталийски отрече твърденията на Колев и го обвини в "изнасяне на невярна информация в национален ефир".

Как се става почетен консул в България

Република Корея има още двама почетни консули, базирани в Бургас и Варна. Това са Йосиф Спиридонов и Иво Михайлов.

Почетните консули в България се назначават с решение на Министерски съвет по предложение на министъра на външните работи. Номинацията на почетен консул се прави от съответната държава - в случая Южна Корея.

Почетните (нещатните) консулски длъжностни лица и ръководените от тях консулства се ползват от улесненията, привилегиите и имунитетите, предвидени във Виенската конвенция за консулските отношения, когато приемащата държава е страна по нея, както и в съответствие с разпоредбите на вътрешното й законодателство.

Консулските помещения и официалната му кореспонденция са неприкосновени. Офисът на консула се освобождава от всякакви държавни, районни и общински данъци и такси, с изключение на тези, събирани като възнаграждение за оказани конкретни услуги.

Консулският архив и документи са неприкосновени по всяко време и независимо от мястото, където се намират. Консулската поща не може да бъде нито отваряна, нито задържана, освен при сериозни основания да се предположи, че тя съдържа нещо друго освен служебната кореспонденция.


"Г-жо Дариткова, може би ако си говорите сама, ще Ви е по-лесно"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Свлачище край "Албена" затрупа двама души в ресторант

Двама души са извадени живи, спасителите проверяват и за други пострадали

Естония подкрепи Зеленски: Време е да спрем туристическите визи за Русия

"Пътуването в Европа е привилегия, а не право"

Рокада в управлението на Строителния контрол, служебният министър готви смени и в Пътната агенция

Бивш главен архитект на Хасково ще управлява строителния надзор

Зеленски иска пълен бойкот на руските туристи на Запад

Финландският премиер също е на мнение, че "не е правилно" руснаците да могат да пътуват в Европа.

"Рационална" ли е енергийната политика на Радев?

В мира на газпромчиците няма как най-евтиният и най-сигурният газ да не е от "Газпром"

Руски медии твърдят, че Латвия пак получава газ от Русия

"Газпром" спря доставките в края на юли. До момента няма потвърждение за възобновяването им

Звездата от "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон загуби битката с рака

Оливия Нютън-Джон е починала вчера на 73 години