Бившата ТВ водеща Виолета Сечкова става почетен консул на Южна Корея в Пловдив

Виолета Сечкова - бивша ТВ водеща и бивша съсобственичка в продуцентската компания "No Frame" - е назначена за почетен консул на Република Корея в Пловдив. Назначението й е одобрено от Министерски съвет и беше оповестено от пресслужбата на правителството.

В информацията се посочва, че тя е собственик на дружеството "Синопойнт" ЕООД, което е официален ритейлър на Samsung за България.

34-годишната Сечкова е бивш модел, работила е като асистентка в "Сблъсък" и водеща на няколко лайфстайл-предавания в един от каналите на bTV и TV2 (преименувана на ProBG и по-късно продала честотите си за национално излъчване на TV7).

В най-активния период на TV7 при управлението на Николай Бареков, Сечкова беше продуцент на множество публицистични и развлекателни предавания в ефира на телевизията. До 2014 г. тя беше съдружник в компанията "No Frame" с настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков, но след фалита на TV7 двамата напуснаха дружеството.

Сечкова е дългогодишна партньорка на Александър Сталийски - бизнесмен, който беше посочен от бившия собственик на КТБ Цветан Василев (спонсор на TV7) за приближен на премиера Бойко Борисов още от годините на първия му мандат 2009-2013. През 2016 г. Василев твърдеше, че е бил рекетиран от него по нареждане на министър-председателя. На тези твърдения Сталийски отговори с твърдение, че зараду ударното отразяване на протестите пред къщата на Борисов в Банкя през пролетта на 2013 г., водено от TV7, Василев го скарал с премиера, с когото иначе спортували, гледали мачове и играели заедно карти.

През лятото на 2020 г. в разгара на протестите срещу правителството, собственикът на "Хиполенд" Мариан Колев каза, че е получил предложение да продаде бизнеса си от "съдружничка" във фирма, свързана с Александър Сталийски.

"Не познавам Сталийски и Пеевски. Имах предложение да ми бъде купен бизнесът от съдружничка на фирма на Сталийски, а впоследствие един от близките на Сталийски си позволил да предупреди, че ако протестирам, бизнесът ми ще фалира за пет минути", каза изпълнителният директор на „Хиполенд“. Това се случи малко след като няколко държавни агенции бяха изпратени на нарочна инспекция в офисите и складовете му, след като той се оплака от полицейско насилие срещу сина му по време на протестите.

Сталийски отрече твърденията на Колев и го обвини в "изнасяне на невярна информация в национален ефир".

Как се става почетен консул в България

Република Корея има още двама почетни консули, базирани в Бургас и Варна. Това са Йосиф Спиридонов и Иво Михайлов.

Почетните консули в България се назначават с решение на Министерски съвет по предложение на министъра на външните работи. Номинацията на почетен консул се прави от съответната държава - в случая Южна Корея.

Почетните (нещатните) консулски длъжностни лица и ръководените от тях консулства се ползват от улесненията, привилегиите и имунитетите, предвидени във Виенската конвенция за консулските отношения, когато приемащата държава е страна по нея, както и в съответствие с разпоредбите на вътрешното й законодателство.

Консулските помещения и официалната му кореспонденция са неприкосновени. Офисът на консула се освобождава от всякакви държавни, районни и общински данъци и такси, с изключение на тези, събирани като възнаграждение за оказани конкретни услуги.

Консулският архив и документи са неприкосновени по всяко време и независимо от мястото, където се намират. Консулската поща не може да бъде нито отваряна, нито задържана, освен при сериозни основания да се предположи, че тя съдържа нещо друго освен служебната кореспонденция.


"Г-жо Дариткова, може би ако си говорите сама, ще Ви е по-лесно"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024