Бившият съпруг на норвежката принцеса Марта Луизе посегна на живота си Снимка: © Instagram / Ari Behn

Ари Бен - известен писател и бивш съпруг на норвежката принцеса Марта Луизе - е намерен мъртъв на 25 декември. Първоначалната версия за смъртта на Бен е самоубийство, но детайли за обстоятелствата около трагичния случай не се съобщават. Сигналът до полицията е подаден малко преди 17 ч. в коледния ден.

Връзката на Бен с кралското семейство: 47-годишният мъж е баща на три деца - Мод Анжелика (16 г.), Леа Изидора (14 г.) и Ема Талула (11 г.) - от брака си с Марта Луизе, първородната дъщеря на крал Харалд V и кралица Соня. Бен и принцесата бяха женени в продължение на 14 години, но сложиха край на семейните си отношения през 2017 г. Разводът им създаде прецедент в историята на норвежката кралска фамилия.

"Ари беше важна част от нашето семейство в продължение на много години и пазим топли и добри спомени от времето си заедно", се казва в посланието на краля и кралицата на Норвегия. През целия си брак Ари Бен остава без монархическа титла или специални привилегии.

Писател в кралския двор: Автор на шест книги, Бен става популярен с първия си сборник разкази от 1999 г., озаглавен "Адски тъжен". През 2002 г. пише история за сватбата си с принцеса Марта Луизе в съавторство със съпругата си. Последната му книга "Талант за щастие" е публикувана през 2011 г.

Скандалът в разгара на #MeToo: В края на 2017 г. Ари Бен обяви, че е станал жертва на сексуално непристойно поведение от страна на американския актьор Кевин Спейси. Инцидентът датира от 2007 г., когато двамата са присъствали на концерт по повод Нобеловата награда за мир. Бен обвини Спейси, че е пуснал ръка под масата и е опипал гениталиите му по време на официалното събитие. Към онзи момент писателят все още е бил женен за принцеса Марта Луизе, а Кевин Спейси е участвал в церемонията като ко-водещ.

Разкритията на Бен дойдоха в пика на кампанията #MeToo, след серия от обвинения срещу звездата от House of Cards. Спейси не е коментирал публично твърденията на норвежкия писател.

Странни съвпадения: Самоубийството на Ари Бен е трети смъртен случай, свързан с обвинител на Кевин Спейси през 2019 г. В края на октомври едно от делата срещу актьора беше прекратено, тъй като жертвата (основен свидетел на предполагаемото престъпление) почина. Мъжът, чиято личност се пазеше в тайна от съда, бе обвинил Спейси в това, че го е принудил да опипва слабините му по време на терапевтичен сеанс в Малибу през 2016 г.

През май 2019 г. беше съобщено, че медицинска сестра на име Линда Кълкин е загинала при удар от автомобил на улицата пред дома си. Кълкин е една от първите личности, които още през 2009 г. обвиняват Кевин Спейси в тормоз срещу младо момче (неин пациент). Атаките й срещу актьора стават толкова агресивни, че той завежда дело срещу нея за отправени смъртни заплахи. Жената е осъдена на 4 г. и 5 месеца лишаване от свобода, и е задължена да плати обезщетение от над 100 000 долара заради разходите по охрана на Спейси.

Убийствената коледна картичка: Новината за смъртта на Ари Бен съвпадна с публикуването на нов кратък клип от Кевин Спейси, озаглавен "Убий ги с добрина".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024