Убийствената коледна картичка на Кевин Спейси Снимка: © YouTube

Кевин Спейси се завърна с нова странна "коледна картичка" до всички свои почитатели и врагове. Актьорът, чиято професионална кариера беше съсипана след серията от обвинения в системно сексуално посегателство срещу млади мъже, публикува видео с двусмисленото послание "Убий ги с добрина" навръх Бъдни вечер.

59-секундният запис показва Спейси с коледен пуловер и ръжен в ръка, седнал пред запалена камина.

"Нали не мислихте, че ще пропусна възможността да ви пожелая весела Коледа?", казва той с тембъра на своя иконичен образ от House of Cards - детронирания президент Франк Ъндърууд.

"Беше доста добра година и съм благодарен, че възстанових здравето си. Направих някои промени в живота си и бих искал да ви поканя да се присъедините към мен. Докато приближаваме към 2020 година, бих искал да дам гласа си за... повече добрина в този свят. Ах, да, знам какво си мислите: "Този сериозно ли говори?". Адски съм сериозен. И не е чак толкова трудно, повярвайте ми", казва той.

"Следващия път, когато някой направи нещо, което не ви харесва, може да го атакувате, но можете и да задържите огъня и да направите неочкваното. Можете да го убиете с добрина", завършва Франк/Кевин.

Това е второто завоалирано послание на Спейси по адрес на хората, които го обвиниха в сексуално насилие през последните години.

През 2018 г. на Бъдни вечер се появи първият клип, в който актьорът "съживява" отнетия му образ от сериала на Netflix. Записът, озаглавен "Let Me Be Frank". В него той смесваше въображаемата брутална криминална история на Франк Ъндърууд с намек за собствената си позиция на обвиняем сексуален хищник: "Знам, че някои хора си умират да чуят как признавам, че всичко обявено е истина и че съм си получил заслуженото. Щеше да е лесно, ако всичко беше толкова просто. Но и аз, и вие знаем, че нищо не е толкова просто - нито в политиката, нито в живота. Но вие не бихте избързали с изводите без факти, нали? Нали не го направихте? Не, не и вие. Вие сте по-умни".

Спейси не беше допуснат до последния сезон на House of Cards, който беше преработен от продуцентите и съкратен до 8 епизода.

По странно стечение на обстоятелствата видеото, озаглавено "Убий ги с добрина" се появи часове преди новината за самоубийството на норвежкия писател Ари Бен - един от хората, които публично се обявиха за жертви на непристойното поведение от страна на Кевин Спейси.

Бен, бивш съпруг на норвежката принцеса Марта Луизе, обяви неотдавна, че е бил опипван от актьора по време на концерт по случай Нобеловата награда за мир през 2007 г. Прочетете още за случая тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ и "Спаси София" предложиха план за мащабни промени в движението в центъра на София

Предвиждат се мащабни промени в организацията на движение и паркирането в центъра на София

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024