Бившият ТВ-водещ Кузман Илиев стана председател на Съюза за стопанска инициатива

Икономистът и бивш телевизионен водещ Кузман Илиев е избран за нов председател на Съюза за стопанска инициатива, който е сред организациите в Тристранния съвет на правителството, работодателите и синдикатите.

Илиев беше известен като водещ на предавания за финанси и икономика по Bloomberg TV Bulgaria, Нова ТВ и ТВ Европа заедно с Владимир Сиркаров, преди да изостави журналистиката.

На изборите през април 2021 г. изненадващо се оказа в листите на ВМРО, но партията така и не успя да влезе в Народното събрание.

В момента Кузман Илиев е лектор в дисциплина “Теория на парите” в Стопанската академия в Свищов, чест събеседник е и в публицистични предавания по теми, свързани с икономиката и политиката.

  • Член на управлението на ССИ е Алексей Петров, а заради делата срещу него през 2010 г. организацията временно беше изключена от участие в Тристранката с решение на първия кабинет на ГЕРБ.
  • Петров беше оправдан по "Октопод" 11 години по-късно, а днес Бойко Борисов демонстрира съвсем различно отношение към бившата барета, когото напоследък често цитира като "експерт по антитероризъм".

От съобщението на ССИ става ясно още, че в управителния съвет организацията влиза и Габриела Козарева - бившият председател на Агенцията по вписванията в кабинета "Борисов 3".

Назначението ѝ на ръководна длъжност в държавната администрация стана през 2018 г., след продължителния срив на Търговския регистър и оставката на тогавашния шеф на агенцията, която го поддържа.

Козарева беше представена като предложение от квотата на "Атака", но се оказа, че не беше съгласувана с тогавашния председател на НФСБ Валери Симеонов, което провокира трус в коалицията.

Преди това тя бе работила като ръководител на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, директор на "Спортна инфраструктура и управление на държавното участие" в Министерството на младежта и спорта, била е и правен консултант и директор по правните въпроси в "Нафтена индустрия Сърбия Петрол" - дъщерно дружество на "ГазпромНефт".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024
Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Текстове от партньори

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024